ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλοβλέπει Σπανούλη η Μπαρτσελόνα

Καλοβλέπει Σπανούλη η Μπαρτσελόνα

Στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης, που φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός σταθμός στην καριέρα του, αν φυσικά αποφασίσει να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.

Η αναστάτωση που επικρατεί στις τάξεις των "ερυθρολεύκων" μετά την αιφνίδια απόφαση των αδερφών Αγγελόπουλων να αποχωρήσουν, έχει προκαλέσει οργή σεναρίων και φημολογίας.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, των "μπλαουγράνα" για τον διεθνή γκαρντ είναι υπαρκτό. Άλλωστε ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν στόχος της ίδιας ομάδας και πριν μερικά χρόνια όταν είχε μεσολαβήσει η αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό και το διάλειμμα του ΝΒΑ.

Ο Σπανούλης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη και είναι λογικό να ενδιαφέρει αρκετές ομάδες, όπως η Εφές κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του σύμφωνα με το Sport24.gr!

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη φαίνεται η πιο... λογική επιλογή, καθώς είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες, η πρωταθλήτρια Ισπανίας και εκ προοιμίου διεκδικητής του τίτλου στην Ευρωλίγκα. Οι "μπλαουγράνα" φέτος έχασαν τους δύο βασικούς πλέι-μέικερ (Ρούμπιο, Λάκοβιτς), αλλά και έναν γκαρντ (τον Μπαζίλε που τραματίστηκε και έπαιξε ελάχιστα), κάτι που σημαίνει ότι η αναζήτηση πρωτοκλασσάτων περιφερειακών θα είναι δεδομένη.

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο 29χρονος πλέι-μέικερ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό κι αν οι Πειραιώτες εγγυηθούν για την καταβολή του συμβολαίου του, τότε δεν συντρέχει κανείς λόγους για την αποχώρηση του. Από την άλλη οι τελευταιες εξελίξεις δείχνουν ότι και στον Πειραιά δεν θα έλεγαν "όχι" στο ενδεχόμενο να μειωθεί το βεβαρυμένο μπάτζετ από τα υπάρχοντα συμβόλαια.

Οπότε αναμένεται ο Ολυμπιακός να μπει στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με ευρωπαϊκές ομάδες (όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω), προκειμένου να συζητηθεί ακόμη και το ενδεχόμενο της αποπληρωμής από κοινού του συμβολαίου του παίκτη. Έτσι κι οι "ερυθρόλευκοι" θα γλιτώσουν κάποια χρήματα κι ο παίκτης θα συνεχίσει την καριέρα του σε μια ομάδα που θα εγγυηθεί ότι θα πάρει όλα τα χρήματα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ