ΜΠΑΣΚΕΤ

Ηγέτης ο Γιάνκοβιτς στη νίκη οκτάδας της Ανδόρα

Ηγέτης ο Γιάνκοβιτς στη νίκη οκτάδας της Ανδόρα
FACEBOOK/BASQUET CLUB ANDORRA

Με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η Ανδόρα πέρασε από την έδρα της Μπιλμπάο (82-72) και διατηρήθηκε στο +2 από την ένατη θέση. Εύκολη νίκη για την Μπαρτσελόνα.

Φουλ για τα playoffs η Ανδόρα, μετά τη νέα νίκη της. Αυτή τη φορά εκτός έδρας με θύμα την Μπιλμπάο (82-72), η οποία παρέμεινε στα... κόκκινα με φόντο την παραμονή της στη Liga Endesa. Η ομάδα του Τζοάν Πεναρόγια "πάτησε το γκάζι" στην τελευταία περίοδο και έφτασε στη νίκη που τη διατηρεί εντός της οκτάδας -και μάλιστα στο +2 από την ένατη θέση.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, με τους 15 πόντους (με 4/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 1/1 βολή), τα 5 ριμπάουντ και τις 2 ασίστ που είχε σε 22'55'' συμμετοχής.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα έκανε εύκολα τη δουλειά της απέναντι στη Χιπούσκοα (89-74) στο "Παλάου Μπλαουγκράνα". Με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και χάρη στο 60% στα δίποντα, οι γηπεδούχοι δεν χρειάστηκε να πατήσουν το γκάζι για να πάρουν τη νίκη. Μεταξύ των διακριθέντων ο Σάσα Βεζένκοφ των 12 πόντων (με 3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα) και των 5 ριμπάουντ.

Σε ό,τι αφορά στη Μούρθια, δύο εβδομάδες πριν από τη μονομαχία με την ΑΕΚ για το Final Four του Basketball Champions League, οι "κόκκινοι" επιβλήθηκαν εντός έδρας της Σαραγόσα (84-73) με τον Όβι Σόκο (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ) να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο Σαντιέλ Ρόχας, με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ για τους γηπεδούχους, που είχαν 12/25 τρίποντα και +12 ριμπάουντ (43 έναντι 31). Από την πλευρά των ηττημένων, ο Γκάρι Νιλ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με 31 πόντους (με 7/13 δίποντα, με 3/4 τρίποντα και 8/8 βολές), ενώ ο Τσάβι Ρέι είχε 8 πόντους και 14 ριμπάουντ.

*Θυμίζουμε ότι το ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπασκόνια έχει αναβληθεί λόγω της συμμετοχής των δύο ομάδων στα playoffs της EuroLeague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ