ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Βαλένθια βρήκε προπονητή

Η Βαλένθια βρήκε προπονητή

Η Βαλένθια πρόσφερε εξάμηνο συμβόλαιο, ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν το πήρε (ήθελε μεγαλύτερη διάρκεια), με τις "νυχτερίδες" να προωθούν τον μέχρι χθες συνεργάτη του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, Κάρλες Ντουράν, στη θέση του χεντ κόουτς.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν τη θέση που άφησε... κενή ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, στον πάγκο της Βαλένθια. Μόνο που αποχώρησαν ατάκτως ερριμένοι, όταν ενημερώθηκαν πως η δουλειά είναι μόνο έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου, διότι οι "νυχτερίδες" έχουν ήδη "κλείσει" αυτόν που θα αναλάβει την ομάδα, από το καλοκαίρι -αλλά δεν τον ανακοινώνουν, διότι στην παρούσα φάση εργάζεται αλλού.

Ένας εξ αυτών που... έφυγε νωρίς, ήταν ο Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος πήγε "πάσο" στην πρόταση για έξι μήνες συνεργασίας, ενημερώνοντας πως θέλει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος βέβαια, έγραψε στο Twitter πως " το ταξίδι μου στη Βαλένθια, την Πέμπτη (22/1) δεν είχε να κάνει σε τίποτα με το μπάσκετ. Το είχα προγραμματίσει καιρό. Συγγνώμη, αλλά όλα τα άλλα είναι φήμες".

Από την πρώτη στιγμή, οι πηγές του Sport24.gr ανέφεραν πως φαβορί για να καλύψει το κενό ήταν ο Κάρλες Ντουράν, μέχρι πρότινος συνεργάτης του Περάσοβιτς. Όπως μας ενημέρωσαν, αν και νέος σε ηλικία, έχει πολύ καλή φήμη, ενώ έχει κερδίσει την εκτίμηση των παικτών. Για αυτό και το πιθανότερο ήταν να αναλάβει. Και ανέλαβε. Έτσι, έγινε ο υπ αριθμόν 18 κόουτς της Βαλένθια, στη Liga Endesa και ο 11ος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το περασμένο καλοκαίρι άφησε την Μπανταλόνα για να δουλέψει με τον Περάσοβιτς, ενώ για τέσσερις σεζόν ήταν κόουτς της CB Prat. Για την επόμενη εβδομάδα, θα έχει τα ηνία και αν αποδείξει πως μπορεί να τα κρατήσει, θα μείνει έως το τέλος της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ