ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Βαλένθια στους ισπανικούς τελικούς απέναντι στην Ρεάλ

Η Βαλένθια στους ισπανικούς τελικούς απέναντι στην Ρεάλ

Η Βαλένθια νίκησε την Μπασκόνια με 85-77, έκανε το 3-1 στην σειρά και θα αντιμετωπίσει στους τελικούς την Ρεάλ Μαδρίτης, στους οποίους και επέστρεψε ύστερα από 14 χρόνια. MVP ο Σαν Εμετέριο (19π, 4ασ).

Για πρώτη φορά μετά το 2003, ύστερα από 14 χρόνια, η Βαλένθια θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικούς ισπανικού πρωταθλήματος. Οι "νυχτερίδες" νίκησαν στο τέταρτο ματς της σειράς την Μπασκόνια με 85-77, έκαναν το 3-1 στην σειρά και πήραν την πρόκριση. Στους τελικούς της Liga Endesa θα αντιμετωπίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Η Βαλένθια δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στην Μπασκόνια, καθώς είχε το προβάδισμα του σκορ και τον έλεγχο του ρυθμού από την αρχή έως και το τέλος της αναμέτρησης. MVP για τις "νυχτερίδες" ήταν ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 19 πόντους και 4 ασίστ, δίχως να χάσει σουτ (3/3τρ, 4/4δ, 2/2β).

Άξιος συμπαραστάτης του ο Οριόλα με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, με τον... μαέστρο Ντιό να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 10 ασίστ. Από τους Βάσκους ξεχώρισε ο Σέιν Λάρκιν με 19 πόντους. Είναι χαρακτηριστικό πως η Βαλένθια θα αγωνιστεί σε τρίτο τελικό για εκείνη στην φετινή σεζόν. Έχασε το Κύπελλο Ισπανίας από την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ηττήθηκε στο EuroCup από την Μάλαγα.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 43-32, 62-52, 85-77

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ