ΜΠΑΣΚΕΤ

Η συγκινητική συνέντευξη του Θανάση Αντετοκούνμπο

Η συγκινητική συνέντευξη του Θανάση Αντετοκούνμπο

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή γνωστού Ισπανικού καναλιού, λέγοντας μερικά καταπληκτικά πράγματα για αυτά που πέρασε με τον Γιάννη και την οικογένειά του.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ζει το όνειρό του. Μαζί με τον Γιάννη ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά και πλέον έχουν Παγκόσμια αναγνώριση. Και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από μία γνωστή εκπομπή της Ισπανικής τηλεόρασης, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ.

" Είναι σαν παραμύθι όλο αυτό που ζούμε, το ταξίδι που έχουμε κάνει. Ξεκινήσαμε παιδιά από την Ελλάδα, μετά να πάμε στην Αμερική για να παίξουμε μπάσκετ. Ο Γιάννης να υπογράφει συμβόλαιο με τους Bucks και οι τζένεραλ μάνατζερ του ΝΒΑ να λένε ότι έχει την δυνατότητα να γίνει ο καλύτερος ξένος της Λίγκας, ενώ εγώ είμαι στην Ανδόρα και παίζω στην ACB. Είναι ιστορία για βιβλίο όλο αυτό" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θανάσης, χωρίς να κρύβει την συγκίνηση του εκείνη την στιγμή. Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη καταπληκτική του ατάκα, αφού είπε κι άλλα.

Μίλησε για την φιλοσοφία του που είναι " να ρωτάς τον εαυτό του "τι θέλεις από την ζωή σου"; Δε μπορώ να κοιμάμαι όλη μέρα και να λέω ότι θέλω να φτιάξω ένα σπίτι για την οικογένειά μου. Πρέπει να κάνω κάτι για αν γίνει αυτό". Μίλησε για την οικογένειά του όπου " όλοι στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Έτσι τα καταφέραμε. Κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο για να επιβιώσουμε και να έχουμε μία διαφορετική ζωή. Περισσότερο είμαι χαρούμενος επειδή αυτό είναι μία ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς μας".

Ίσως η καλύτερη ατάκα του ωστόσο να ήταν η επόμενη: " Δεν είχε σχέση όλο αυτό που συνέβη με το να νικάμε στο μπάσκετ, αλλά να είμαστε MVP της ζωής. Αυτό είναι το νόημα. Με ό,τι κι αν ασχολείσαι, είτε είναι μπάσκετ, ποδόσφαιρό ή αθλητισμός γενικότερα, είτε γιατρός Έχει σχέση με το πώς προσεγγίζεις την ζωή και πώς βλέπεις τα πράγματα".

Αντί επιλόγου, μία ακόμα τρομερή του ατάκα για την οικογένειά του και τα αδέλφια του. Όλα τα αδέλφια του και όχι μόνο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: " Δεν είμαστε κοντά επειδή είμαστε αδέλφια, αλλά επειδή έτσι ξεπερνάς τα προβλήματα. Δε μπορείς να τα καταφέρεις όλα μόνος σου. Δεν είναι μόνο ο Γιάννης, αλλά όλα τα αδέλφια μου βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Είναι οι καλύτεροι φίλοι μου. Προσέχουμε και φροντίζουμε ο ένας τον άλλο. Ξέρουν πως να μείνουν σε υψηλό επίπεδο. Βλέπεις στο βλέμμα τους ότι θέλουν να γίνει σπουδαίοι. Έχουν αυτή τη σπίθα στα μάτια".

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο με την συνέντευξη του Θανάση Αντετοκούνμπο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ