ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Σεβίλλη εκπέμπει SOS

Η Σεβίλλη εκπέμπει SOS

Η Σεβίλλη αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τον πρόεδρό της όμως να επισημαίνει ότι θα συμμετάσχει κανονικά στο επόμενο πρωτάθλημα. Ποια η στάση της Liga Endesa.

Ομάδες με οικονομικά προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση. Κι η Σεβίλλη είναι στο κλαμπ των ομάδων που τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Γι αυτο τέθηκε στη συζήτηση ακόμη και η αποχώρησή της από το νέο πρωτάθλημα της Liga Endesa.

Ο πρόεδρος του συλλόγου όμως, Φερνάντο Μοράλ, ενημέρωσε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως " όλοι ότι η Σεβίλλη είναι ένα στρατηγικό σημείο για το ισπανικό πρωτάθλημα. Δεν γίνεται να το χάσουμε", γι αυτό και " είχα επικοινωνία με τον πρόεδρο της Liga Endesa. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα είμαστε στο επόμενο πρωτάθλημα".

Αν αναρωτιέται κανείς τι είδους προβλήματα υπάρχουν στη Σεβίλλη, η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο: " Η κατάσταση είναι ασταθής και ανεπιθύμητη. Βασιζόμαστε στην La Caixa και τη Jefferson Capital για να ανατραπεί η κατάσταση. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Ψάχνουμε στην αγορά για επενδυτές. Σύντομα πιστεύω πως θα έχουμε βρει κάτι", πρόσθεσε μετά από σχετική ερώτηση.

Το καλό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι η Σεβίλλη δεν... παίζει μόνη της. Η τοπική κοινωνία είναι ο κατάλληλος συμπαίκτης, αφού " έχουμε την στήριξη της. Θα κοιτάξουμε μπροστά, με οποιοδήποτε κόστος. Χρειαζόμαστε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ και αναζητούμε τρόπους για να τα καταφέρουμε".

Μέσα σε όλα, ρωτήθηκε για τον Λούις Καζιμίρο, τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος βρίσκεται "στον αέρα". Αυτό που είχε να πει ήταν πως ο Ισπανός προπονητής " έχει προσφορές από άλλες ομάδες αλλά πιστεύει στο πρότζεκτ του συλλόγου. Μέχρι νεωτέρας συνεχίζουμε μαζί και ευελπιστούμε πως θα είναι ο προπονητής μας την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Είναι επιθυμία και δέσμευσή μου".

Τέλος, ρωτήθηκε για το περίφημο κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης εις βάρος του ασίσταντ κόουτς Όντι Νόρις . Για να απαντήσει πως " αν αυτό έχει όντως συμβεί, είμαστε εννοείται στο πλευρό του. Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα ρατσισμού. Δεν μου είπε τίποτα γι αυτά όλη τη χρονιά. Δεδομένα όμως είμαστε στο πλευρό του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ