ΜΠΑΣΚΕΤ

Σοκ για Ρεάλ, κορυφή για Μάλαγα

Σοκ για Ρεάλ, κορυφή για Μάλαγα

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Μπιλμπάο, η οποία επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης (89-79), δίνοντας τη δυνατότητα στη Μάλαγα να βρεθεί στην κορυφή της Liga Endesa.

Η νίκη της αγωνιστικής ανήκει στη Μπιλμπάο! Οι Βάσκοι υποδέχτηκαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και εκμεταλλεύτηκαν την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια , παίρνοντας πολύ σπουδαία νίκη με 89-79, για την 11η αγωνιστική της Liga Endesa. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα των Μαδριλένων στο πρωτάθλημα, που βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 20 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο (53-32).

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν κατάφερε να αποτρέψει το... μοιραίο για την "Βασίλισσα", αφού πέτυχε 4 πόντους στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Έδειξε την ευγνωμοσύνη της

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο αρχηγός των Βάσκων, Άλεξ Μουμπρού, τίμησε τη Ρεάλ Μαδρίτης, μέσω του αρχηγού της Φελίπε Ρέγιες. Τι έκανε; Παρέδωσε μία συλλεκτική εμφάνιση από τη φετινή σεζόν. Οι Μαδριλένοι, άλλωστε, την περσινή σεζόν στήριξαν τους Βάσκους, όταν εκείνοι κήρυξαν απεργία, κάτι το οποίο δεν ξέχασαν στο Μπιλμπάο.

Σοκ για Ρεάλ, κορυφή για Μάλαγα

"Καυτός" Βασιλειάδης, κορυφή η Μάλαγα

Η Μάλαγα έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι πως στην έδρα της είναι πολύ ισχυρή. Η Σεβίλη προσπάθησε να κάνει την έκπληξη, όμως ο Κώστας Βασιλειάδης δεν το επέτρεψε. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Ζοάν Πλάθα στη νίκη με 82-76. πετυχαίνοντας 24 πόντους με 5/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 5/5 βολές, ενώ μάζεψε 1 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ.

Η νίκη αυτή, μάλιστα, ήταν η δέκατη σε έντεκα παιχνίδια πρωταθλήματος για τους Ανδαλουσιανούς, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ξεκίνημά στη Liga Endesa, απολαμβάνοντας, πλέον, τη μοναξιά της κορυφής.

Νέα ήττα για Βαλένθια

Η Μανρέσα κέρδισε εντός έδρας τη Βαλένθια (78-77) μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό στο στρατόπεδο των "πορτοκαλί", οι οποίοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε τους ουραγούς της Liga Endesa. Οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετικό βράδυ τον Ντιούαρ, που πέτυχε 20 πόντους, την ώρα που ο Χαριτόπουλος είχε 6 πόντους και 1 ριμπάουντ.

Η κατάταξη (σε 11 αγώνες)

Ουνικάχα Μάλαγα 10-1

Μπαρτσελόνα 9-2

Ρεάλ Μαδρίτης 9-2

Μπιλμπάο 8-3

Μπανταλόνα 8-3

Βαλένθια 6-5

Ομπραντόιρο 6-5

Μούρθια 6-5

Τενερίφη 5-6

Λαμποράλ Κούτσα 5-6

Γκραν Κανάρια 5-6

Εστουδιάντες 3-8

Ανδόρα 3-8

Χιπούσκοα 3-8

Σεβίλλη 3-8

Φουενλαμπράδα 2-9

Μανρέσα 2-9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ