ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Μπασκόνια "έριξε" στην 2η κατηγορία την Μπιλμπάο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BASKONIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BASKONIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Μπασκόνια δυσκολεύτηκε στο τοπικό ντέρμπι απο την Μπιλμπάο, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 78-74 και την "έριξε" στην 2η κατηγορία της Ισπανίας. Νίκη και πρόκριση στα playoffs για την Ανδόρα του Γιάνκοβιτς

Η Μπασκόνια στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών στο ντέρμπι των Βάσκων. Κάνοντας μεγάλη ανατροπή στο τέλος, κέρδισε με 78-74 την Μπιλμπάο και την "έριξε" στην 2η κατηγορία της Ισπανίας. Η Μπιλμπάο πάλεψε μέχρι τέλους, προηγήθηκε με 73-69 με 3 λεπτά να μένουν για το φινάλε, αλλά ακολούθως δέχθηκε σερί 7-0, με τον Ματ Τζάνινγκ να κάνει το σκορ 76-73 με τρίποντο με 6 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε. Ο συνδυασμός της ήττας της Μπιλμπάο με την χθεσινή (12/5) νίκη-έκπληξη της Σαραγόσα μέσα στην έδρα της Μάλαγα καταδίκασε έτσι τους Βάσκους σε υποβιβασμό.

Πλέον, η μόνη ελπίδα της Μπιλμπάο για να παραμείνει στην κατηγορία είναι μία από τις 2 ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδό τους από την 2η κατηγορία να μην πληροί τα οικονομικά κριτήρια που έχουν τεθεί από την ισπανική ομοσπονδία.

Οι πόντοι της Μπασκόνια (Μαρτίνεθ): Βόιτμαν 4, Τζάνινγκ 9 (1), Γκαρίνο 2, Ντιόπ 6, Χουέρτας 11 (1), Βιλντόζα 4, Τίμα 9 (3), Μπουμπουά 8, Πουαριέ 15, Σενγκέλια 10

ΣΤΑ PLAYOFFS Η ΑΝΔΟΡΑ, "ΣΩΘΗΚΕ" Η ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

Με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να έχει θετική παρουσία, η Ανδόρα κέρδισε με 94-81 την Γκιπουζκόα και εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό της στα playoffs της ACB. Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή το πάνω χέρι στο παιχνίδι, κερδίζοντας σχετικά άνετα.

Ο Γιάκα Μπλάζιτς με 19 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Χάιμε Φερνάντεθ να έχει 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Για τους ηττημένους, οι Μίκαλ Φακουάντε, Ντάνι Αγκπελέσε και Τζόρνταν Σουίνγκ είχαν από 15 πόντους.

Μέρα γιορτής ήταν η σημερινή (13/5) για την Μπανταλόνα. Οι Καταλανοί κέρδισαν με 95-87 την Φουενλαμπράδα και εξασφάλισαν την παραμονή τους. Η Μπανταλόνα χρειαζόταν είτε δική της νίκη είτε ήττα της Μπιλμπάο για να συμβεί αυτό. Τελικά ήρθαν και τα δύο αποτελέσματα που ήθελε, κάτι που τον βοήθησε να πανηγυρίσει την παραμονή της από την 32η αγωνιστική.

Ο Νικόλας Λαπροβίτολα με 18 πόντους ήταν οκορυφαίος των νικητών. Για την Φουενλαμπράδα, ο Ρόλαντς Σμιτς είχε 23 πόντους.

H βαθμολογία στην ACΒ (Εκκρεμούν οι αγώνες Βαλένθια-Εστουδιάντες και Τενερίφη-Μπαρτσελόνα)

Η Μπασκόνια "έριξε" στην 2η κατηγορία την Μπιλμπάο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ