ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Liga Endesa έπαθε... Ελλάδα με τους προπονητές

Η Liga Endesa έπαθε... Ελλάδα με τους προπονητές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία "αγαπημένη" ελληνική συνήθεια "κόλλησαν" οι ομάδες της Liga Endesa, αφού μετά από ενάμιση μήνα δράσης έχουμε ήδη τρεις αλλαγές στους πάγκους των ισπανικών ομάδων. Μόνο ένας ελληνικός πάγκος άλλαξε χέρια!

Η τρίτη αλλαγή προπονητή μετά από ενάμιση μήνα δράσης επισημοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/11) στη Liga Endesa, με την Μπιλμπάο να ανακοινώνει την αντικατάσταση του Κάρλες Ντουράν. Ο έμπειρος τεχνικός ήταν αυτός που διαδέχθηκε τον Σίτο Αλόνσο στον πάγκο των "ανδρών με τα μαύρα" το καλοκαίρι του 2016, με τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών να επισημοποιείται πριν από μερικές ώρες, ως αποτέλεσμα της κάκιστης φετινής πορείας τους στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Η Μπιλμπάο βρίσκεται στη 16η θέση της κατάταξης (τρίτη από το τέλος), με μόλις τρεις νίκες μετά από εννέα αγωνιστικές.

Στη θέση του προσελήφθη ο Βέλικο Μρσιτς, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις την περασμένη διετία στην Τσεντεβίτα. Το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με την κροατική ομάδα (σ.σ.: τον αντικατέστησε ο Γιούρι Ζντοβτς) και από τότε κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά, την στιγμή που το όνομά του είχε ακουστεί επίσης για την εθνική ομάδα της Κροατίας.

Μ' αυτά και μ' αυτά, στη Liga Endesa έφτασαν στις τρεις αλλαγές προπονητών, αφού είχαν προηγηθεί η Μπασκόνια (Πέδρο Μαρτίνεθ αντί Πάμπλο Πριτζιόνι) και η Τενερίφη (Φώτης Κατσικάρης αντί Νέναντ Μάρκοβιτς).

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα που η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας αποτελεί... αγαπημένη παραγοντική συνήθεια, μόνο ο Πανιώνιος Βίκος Cola συνεχίζει με διαφορετικό προπονητή από αυτόν που ξεκίνησε τη σεζόν, με τον Βαγγέλη Ζιάγκο να έχει διαδεχθεί τον Γιώργο Καλαφατάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ