ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Liga Endesa "αντιγράφει" την Euroleague

Η Liga Endesa "αντιγράφει" την Euroleague

Η Liga Endesa θα συμπλεύσει με την Euroleague σε ό,τι αφορά τους κανόνες διαιτησίας, αφού γίνεται πιο αυστηρή, μεγαλώνοντας το εύρος του "αντιαθλητικού φάουλ".

Την απόφασή της να ακολουθήσει κατά γράμμα τους κανόνες διαιτησίας της Euroleague πήρε η Liga Endesa, όπως έγινε επίσημα γνωστό τη Δευτέρα (5/9). Στην ετήσια σύσκεψη των ομάδων του ισπανικού πρωταθλήματος, η διοργανώτρια αρχή τόνισε πως από τη νέα αγωνιστική περίοδο, με αντιαθλητικό φάουλ θα χρεώνονται όσοι σταματούν αιφνιδιασμό.

Μία απόφαση που πάρθηκε αρχικά από την Euroleague πριν από δύο μήνες , θα ακολουθηθεί από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, με τον υπεύθυνο διαιτησίας, Φρανσίσκο Μόνιας, να εξηγεί πως " είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους προπονητές και τους εκπροσώπους των ομάδων, όπου ανταλλάξαμε τις απόψεις μας για το ζήτημα αυτό, αλλά και πολλά περισσότερα που αφορούν τους κανόνες διαιτησίας του πρωταθλήματος".

Έτσι, όσοι αποφασίσουν να σταματήσουν τον γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού και προτιμήσουν να σταματήσουν αντικανονικά τον αντίπαλό τους, αντί για απλό φάουλ, θα χρεώνονται με αντιαθλητικό, ήτοι θα δίνουν δύο βολές και κατοχή της μπάλας στην επιτιθέμενη ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ