ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκασόλ: "Θα επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, μόνο αν..."

Γκασόλ: "Θα επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, μόνο αν..."

Ο Πάου Γκασόλ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του στη "φούρια ρόχα", αλλά ταυτόχρονα κλείνει (ερμητικά) την πόρτα της επιστροφής στην Μπαρτσελόνα. Θα γυρίσει μόνο υπό έναν όρο...

Αποτελεί το "Α" και το "Ω" της Ισπανίας εδώ και αρκετά χρόνια, όντας ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της "φούρια ρόχα". Παρότι έχει ήδη "πατήσει" τα 36, ο Πάου Γκασόλ παραμένει πιστός στην εθνική ομάδα της χώρας του, έχοντας επισημάνει ήδη από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων πως δεν αποκλείεται να είναι "παρών" την επόμενη χρονιά, για το Eurobasket .

" Δεν έχει αλλάξει κάτι στο μυαλό μου, συνεχίζω να παίζω έχοντας ενθουσιασμό όπως πάντα. Η προσέγγιση όμως που υπάρχει εξαρτάται από χρονιά σε χρονιά, οπότε θα δω πως αισθάνομαι και πως είναι το σώμα μου, ανάλογα με την εξέλιξη της σεζόν", υπενθύμισε μιλώντας σε press conference που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, πριν θυμηθεί τον χαμένο ημιτελικό με την Team USA. Το βράδυ που η "φούρια ρόχα" έχανε την τρίτη σερί ευκαιρία να "σκοτώσει" την "Αστερόεσσα" σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

" Σε άλλες περιπτώσεις, ήμασταν πιο κοντά στη νίκη. Αυτή τη φορά όμως μας έλειπε το κάτι παραπάνω. Δεν μπορείς να έχεις τα πάντα στη ζωή, δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα. Ολοκληρώνοντας τον αγώνα είχα ήσυχη τη συνείδησή μου ότι όλη η ομάδα έδωσε ό,τι είχε στο παρκέ, κι η αλήθεια είναι πως η Team USA έχει εξαιρετικούς παίκτες", εξήγησε πριν σχολιάσει πως -σε ό,τι αφορά την καριέρα του- νιώθει " πολύ τυχερός που μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει".

Γκασόλ: "Θα επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, μόνο αν..."

οι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούσαν να μην επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα του οριστικού επαναπατρισμού του , για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Τη φανέλα της οποίας φόρεσε για μία τριετία (1998-'01), πριν πάρει τον δρόμο για το ΝΒΑ. Η ερώτηση που του έγινε αφορούσε στο πόσο πιθανό είναι να επιστρέψει στη Βαρκελώνη, με τον 36χρονο φόργουορντ/σέντερ να απαντά πως " αυτό είναι κάτι ουτοπικό, κι όσο περνάνε τα χρόνια μειώνονται οι πιθανότητες να επιστρέψω. Όσο μπορώ και βρίσκω συμβόλαιο στο ΝΒΑ, είμαι χαρούμενος που μπορώ να βρίσκομαι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως οι πιθανότητες επιστροφής μου είναι διαρκώς λιγότερες".

Πριν ολοκληρώσει τα λεγόμενά του, αναφέρθηκε στο τι σκέφτεται να κάνει μόλις ολοκληρώσει την επαγγελματική του καριέρα ως παίκτης, εξηγώντας πως " θα δούμε τι θα γίνει, θέλω πάντως να είμαι κοντά στο άθλημα. Δεν ξέρω τι θα κάνω, δεν έχω σκεφτεί το θέμα της προπονητικής ή κάτι αντίστοιχο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ