ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκάρι Νιλ όπως... Λουίς Σκόλα

Γκάρι Νιλ όπως... Λουίς Σκόλα
ACB

Ο Γκάρι Νιλ οδήγησε τη Σαραγόσα στην 7η φετινή της νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα και με την εντυπωσιακή του εμφάνιση αναδείχθηκε για 2η σερί εβδομάδα MVP, έχοντας μάλιστα αριθμούς εποχής... Λουίς Σκόλα!

Με ρεκόρ 7-13, η Σαραγόσα παλεύει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της Liga Endesa. Έχει την τύχη, όμως, να διαθέτει έναν σπουδαίο σκόρερ στο ρόστερ της. Κι αυτό τη βοήθησε να πάρει μεγάλη νίκη στην έδρα της Χιπουσκόα πριν από μερικές ώρες ( 99-94 ).

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρώην NBAer μέτρησε 31 πόντους με 7/10 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 11/11 βολές στα 32:18 που έμεινε στο παρκέ, έχοντας παράλληλα 7 αμυντικά ριμπάουντ και 5 ασίστ στο ενεργητικό του. Ο Νιλ συγκέντρωσε 45 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης -επίδοση που για τελευταία φορά έφτασε ο Λουίς Σκόλα το 2004!- και όπως ήταν αναμενόμενο αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής στην Ισπανία.

Μάλιστα, καταφέρνει κάτι τέτοιο για δεύτερη σερί αγωνιστική, αφού ήταν ο πολυτιμότερος και την προηγούμενη εβδομάδα μετά τη νίκη της Σαραγόσα επί της Ομπαντόιρο. Παράλληλα, κατέρριψε την καλύτερη επίδοση παίκτη της Σαραγόσα, που ήταν οι 40 βαθμοί του -άλλοτε παίκτη του Άρη- Μπρέισι Ράιτ τη σεζόν 2011-12.

Συνολικά, ο Νιλ μετράει φέτος 19.2 πόντους κατά μέσο όρο και δείχνει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά για τη Σαραγόσα.

Photo Credits: ACB

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ