ΜΠΑΣΚΕΤ

Επίσημο: Στη Βαλένθια ο Γιάνκοβιτς

Στην Ισπανία θα αγωνίζεται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ήρθε σε συμφωνία με τη Βαλένθια, η οποία ανακοίνωσε την απόκτησή του για ένα χρόνο.

Μετά από τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς βγάζει την πράσινη φανέλα για να ντυθεί στα... πορτοκαλί. Της Βαλένθια. Ο 26χρονος φόργουορντ ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τριφύλλι, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τη Βαλένθια.

Οι "πορτοκαλί", που πέρσι έκαναν... πάταγο στη Liga Endesa και το Eurocup όντας αήττητοι για παραπάνω από τρεις μήνες, φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του διεθνούς φόργουορντ που θα αγωνιστεί στο εξωτερικό, αφού πριν από οκτώ χρόνια (2008-'09) είχε φορέσει τη φανέλα της Μέγκα Λεκς (πρώην Μέγκα Βιζούρα) ως δανεικός από τον Πανιώνιο.

Κάνοντας μια νέα αρχή στην καριέρα του, ο 26χρονος φόργουορντ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Θυμίζουμε πως τον Βλάντο Γιάνκοβιτς φέρεται να διεκδίκησε κι η Λαμποράλ Κούτσα για τη διαδοχή του Άνταμ Χάνγκα, με τη Βαλένθια όμως να κινείται πιο γρήγορα και να τον κάνει δικό της.

Έτσι, θα μεγαλώσει την ελληνική λίστα των παικτών που έχουν φορέσει τα πορτοκαλί, μετά τους Παναγιώτη Λιαδέλη, Δήμο Ντικούδη, Βαγγέλη Σκλάβο και Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς δήλωσε ανυπόμονος με "τιτίβισμά" του, όπου έγραψε πως " ευχαριστώ τον προπονητή και τη διοίκηση της Βαλένθια για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Δεν μπορώ να περιμένω για το νέο μου ξεκίνημα στην ACB". Ακολούθως είπε το δικό του "αντίο" στον Παναθηναϊκό, τη φανέλα του οποίου φόρεσε την τελευταία τριετία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ