ΜΠΑΣΚΕΤ

"Εμφύλιος" στη Liga Endesa: οι "μεγάλοι" απειλούν με αποχώρηση!

"Εμφύλιος" στη Liga Endesa: οι "μεγάλοι" απειλούν με αποχώρηση!

Ο αριθμός των ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα αποτέλεσε έντονο σημείο τριβής στη σύσκεψη της Liga Endesa, με τους "μεγάλους" να απειλούν με αποχώρηση από το ισπανικό πρωτάθλημα!

Για πρώτη ίσως φορά τα τελευταία χρόνια, σε συμβούλιο ομάδων της Liga Endesa παρατηρήθηκε ένταση που οδήγησε σε έντονη αντιπαράθεση των "μεγάλων" του ισπανικού πρωταθλήματος με τις υπόλοιπες ομάδες.

Στη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη (9/5), βασικό θέμα συζήτησης ήταν η μορφή που θα έχει το επόμενο πρωτάθλημα, κυρίως σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ομάδων. Το αίτημα που κατέθεσαν μάλιστα η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μπασκόνια και η Ουνικάχα Μάλαγα (ομάδες που θα συμμετάσχουν στην EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου) αφορούσε σε μείωση του αριθμού των ομάδων στις 16 -ή ακόμη και στις 14.

Με δεδομένο τον μεγάλο όγκο αγώνων που δίνουν οι εκπρόσωποι της Ισπανίας στην EuroLeague, αυτό στο οποίο στάθηκαν ήταν η ανάγκη για μείωση των αγώνων εντός των συνόρων. Υποστήριξαν μάλιστα πως σε περίπτωση που το αίτημά τους δεν γίνει δεκτό, τότε θα υποχρεωθούν σε αποχώρηση από το ισπανικό πρωτάθλημα. Κάτι που βέβαια δεν φαντάζει απόλυτα εφικτό τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά χρησιμοποιείται περισσότερο ως μέτρο πίεσης.

Θυμίζουμε πως τη φετινή αγωνιστική περίοδο στη Liga Endesa συμμετέχουν 17 ομάδες (αντί για 18), αφού υπήρξε αδυναμία παρουσίας από τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας που κέρδισαν το συγκεκριμένο δικαίωμα. Έτσι, οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας είχαν από δύο ρεπό στη διάρκεια της σεζόν. Πλέον όμως, μοιάζει σαφές πως τίθεται θέμα ξεκούρασης και διαχείρισης των παικτών βάσει του μεγάλου όγκου αγώνων που δίνουν εντός κι εκτός των συνόρων. Ως εκ τούτου η μείωση των ομάδων σε 16 ή 14 φαντάζει ως το καλύτερο -σύμφωνα με τους "μεγάλους"- σενάριο.

Κι όλα αυτά, την στιγμή που η ACB απέρριψε το αίτημα της Ρεάλ Μαδρίτης να μεταφερθεί ο εκτός έδρας αγώνας της με την Ανδόρα για το Σάββατο (από την Κυριακή που ήταν αρχικά προγραμματισμένος) προκειμένου να έχει η "Βασίλισσα" μία ημέρα ξεκούρασης και προετοιμασίας περισσότερη εν όψει του Final Four της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ