ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ελκυστική η λίγκα Endesa"

"Ελκυστική η λίγκα Endesa"

Ο Χάρης Γιαννόπουλος συνεχίζει στην Ισπανία αυτή τη φορά με τα χρώματα της Ομπραντόιρο. Σε συνέντευξή του εξηγεί γιατί ξεχωρίζει τη λίγκα Endesa αλλά και για τις φιλοδοξίες του με τη νέα του ομάδα.

Στη λίγκα Endesa θα συνεχίσει να αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά ο Χάρης Γιαννόπουλος. Ο 25χρονος σούτινγκ γκαρντ/σμολ φόργουορντ αποτελεί την τελευταία μεταγραφή της Ομπραντόιρο για την περιφέρεια.

Σε συνέντευξή του στην επίσημη σελίδα της ACB μίλησε για τους στόχους του με τη νέα του ομάδα αλλά και για την προσαρμογή του εκεί, ενώ αναφέρθηκε και στο γιατί προτιμά την ισπανική λίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χάρης Γιαννόπουλος:

... για τις πρώτες του εντυπώσεις μετά την ανακοίνωσή του: "Είμαι ευχαριστημένος με τη συμφωνία και μου πήρε χρόνο να φτάσω στο Σαντιάγκο και να ξεκινήσω την προετοιμασία με τους συμπαίκτες μου. Όλοι με καλωσόρισαν μέσω των κοινωνικών δικτύων και αυτό ήταν συναρπαστικό. Είναι σημαντικό για μένα να υπάρχει μια καινούργια πρόκληση στη ζωή μου".

... για τους λόγους που επέλεξε την Ομπραντόιρο: "Ο Μόντσο Φερνάντεθ (προπονητής της ισπανικής ομάδας) μου παρουσίασε τη φιλοσοφία και τις αξίες του συλλόγου και σκέφτηκα πως ταιριάζουν απόλυτα με τις δικές μου. Επιπλέον, ήθελα να πάω ένα βήμα παρακάτω στην καριέρα μου και η Ομπραντόιρο είναι μια μεγάλη ομάδα που πολεμάει σε κάθε αγώνα".

... σχετικά με το τι θα προσφέρει ο ίδιος στο παιχνίδι: "Επιμονή, ενέργεια και ευφυΐα στο "διάβασμα" του αγώνα και πάνω απ΄όλα ομαδικό και ανταγωνιστικό πνεύμα".

... για το εάν έχει μιλήσει με το τεχνικό επιτελείο: "Ναι, με τον Φερνάντεθ αλλά μου έχουν διαβιβάσει πληροφορίες και από άλλους. Μου είπε ότι το πιο σημαντικό πράμα είναι το να ταιριάξεις στην ομάδα, να δουλέψεις σκληρά και να πολεμήσεις. Είναι ολοφάνερο πως στο τέλος όλοι θέλουμε το ίδιο πράμα, τη νίκη".

... για το τι του αρέσει στη λίγκα Endesa: " Το πιο ελκυστικό είναι το γεγονός πως υπάρχει ταλέντο και πως δεν μπορείς να εφησυχαστείς, διότι κάθε αντίπαλος μπορεί να σε "σκοτώσει". Μετά, μου αρέσει η διαφορετικότητα κάθε παίκτη. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέγεις υλικό και να εργάζεσαι επάνω σε αυτό".

... για το γεγονός πως στην πρεμιέρα παίζει κόντρα στην πρώην του ομάδα: "Είναι αστείο. Είχα έναν υπέροχο χρόνο εκεί, μου συμπεριφέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και πάντα θα είμαι ευγνώμων. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα, παρά μόνο τη νίκη".

... για την προσαρμογή του: "Είμαι καλός φίλος με τον Βασίλη Ξανθόπουλο και μου είπε πως όλα τα πράγματα είναι συμφωνηθέντα. Επιπλέον, μου είπαν πως η Ομπραντόιρο είναι μια μεγάλη οικογένεια, πως δεν θα έχω κανένα πρόβλημα και θα νιώθω σαν το σπίτι μου από την πρώτη εβδομάδα".

... σχετικά με το εάν συμφωνεί με την περιγραφή που του έχει κάνει ο Χοσέ Λουίς Ματέο πως αναζητά συνέχεια νέες προκλήσεις στην καριέρα του: "Η αλήθεια είναι πως πάντα θέτω νέους στόχους και προσπαθώ σκληρά για να τους πετύχω, επειδή δεν μου αρέσει να χάνω κόντρα στον εαυτό μου. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ