ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε το repeat στη Liga Endesa η Ρεάλ Μαδρίτης

Έκανε το repeat στη Liga Endesa η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίστηκε με τον δέοντα τρόπο το BarclayCard Center, νίκησε για τρίτη φορά την Μπαρτσελόνα (91-84) και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ισπανία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (VIDEOS).

Η "Βασίλισσα" στον θρόνο της. Ξανά. Για δεύτερη σερί χρονιά -και 33η στο σύνολο. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά της Μπαρτσελόνα (91-84), ολοκλήρωσε με συνοπτικές διαδικασίες τη σειρά των τελικών, παρά το γεγονός πως είχε το μειονέκτημα έδρας και ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο μια αρκετά δύσκολη χρονιά.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο βρέθηκε πίσω στο σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, έφτασε στο σημείο να κυνηγά τους "μπλαουγκράνα", αλλά στο β' μέρος κυριάρχησε στο παρκέ. Με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ και τον Σέρχιο Γιουλ να κάνουν τη διαφορά, η ανατροπή των δεδομένων δεν άργησε να συμβεί, με το +7 (72-65) του 30ου λεπτού να δίνει στη Ρεάλ Μαδρίτης σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη τίτλου.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν τον υπέρ πάντων αγώνα στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, μείωσαν το σκορ, αλλά ο Άντε Τόμιτς αποδείχθηκε μοιραίος. Ο Κροάτης σέντερ της Μπαρτσελόνα έχασε δύο πολύ σημαντικά χουκ στο τελευταίο λεπτό, την ώρα που ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν ψύχραιμος, ευστοχώντας στις βολές. Η νίκη (και συνάμα ο τίτλος) κατέληξε εν τέλει στην πλευρά των "μπλάνκος", οι οποίοι πανηγύρισαν έξαλλα μία ακόμη επιτυχία. Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως την τελευταία διετία η "Βασίλισσα" κυριαρχεί εντός των συνόρων, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την Μπαρτσελόνα.

Κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος στη συνεργασία του Τσάβι Πασκουάλ με τους "μπλαουγκράνα", αφού -όπως επισημαίνεται στα ισπανικά ΜΜΕ- ο έμπειρος τεχνικός θα αποχωρήσει από τον πάγκο της καταλανικής ομάδας.

Όσο για τον MVP των τελικών; Ο Σέρχιο Γιουλ πήρε αυτόν τον τίτλο σπίτι του, συνδυάζοντας την ουσία (κατάκτηση τίτλου) με μια ατομική διάκριση. Παρεμπιπτόντως, ο Πάμπλο Λάσο έφτασε τους δώδεκα (12) τίτλους από τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της Ρεάλ Μαδρίτης (το 2011), την ώρα που η Μπαρτσελόνα -στο ίδιο διάστημα- έχει κατακτήσει μόλις τέσσερις (4). Κάπως έτσι έμεινε σε δεύτερη μοίρα το ρεκόρ του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ισπανικών playoffs, με 1.863 πόντους.

Ο Στράτος Περπέρογλου αγωνίστηκε για 20'24'' έχοντας 11 πόντους (με 4/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 0/1 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ πέρασε στο παρκέ για 2'03'' δίχως να καταγράψει κάτι στην στατιστική του.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 45-47, 72-65, 91-84.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Φερνάντες 9, Νοτσιόνι 7, Ντόντσιτς, Ματσιούλις, Ρέγιες 11, Ροντρίγκες 14, Αγιόν 9, Κάρολ 2, Γιούλ 21, Τόμπκινς 14, Ερνανγκόμες, Τέιλορ 4.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 7, Ρίμπας 2, Λαουάλ 4, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 14, Σατοράνσκι 17, Βεζένκοφ, Σάμουελς 4, Όλεσον 6, Αρόγιο, Περπέρογλου 11, Τόμιτς 17.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ