ΜΠΑΣΚΕΤ

Με τέσσερις ομάδες στο Basketball Champions League η Ισπανία

Με τέσσερις ομάδες στο Basketball Champions League η Ισπανία

Η FIBA ανακοίνωσε τις τέσσερις εκπροσώπους της Ισπανίας στο Basketball Champions League, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη δεξαμενή ομάδων της Liga Endesa που θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά δώδεκα (!) ομάδες θα έχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ισπανία, την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Η FIBA ανακοίνωσε το καρέ ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη Liga Endesa στο Basketball Champions League την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη δεξαμενή της χώρας.

Πέραν της Τενερίφης (κάτοχος του τροπαίου), η Εστουδιάντες, η Μπανταλόνα και η Μούρθια (πέρσι στο EuroCup) θα βρίσκονται στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA, με την Ισπανία να φτάνει μία ντουζίνα εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήδη έχει τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στην EuroLeague (πέντε ομάδες), με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Μπασκόνια, τη Βαλένθια και την Ουνικάχα Μάλαγα, την ώρα που στο EuroCup θα βρίσκονται η Μπιλμπάο, η Ανδόρα και η Γκραν Κανάρια.

Κάπως έτσι, μόλις τρεις ομάδες (!) από το ισπανικό πρωτάθλημα που θα βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, δεν θα αγωνιστούν στην Ευρώπη. Ο λόγος για τηνΦουενλαμπράδα, την Ομπραντόιρο και τη Σαραγόσα.

EuroLeague: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Βαλένθια, Ουνικάχα Μάλαγα.

EuroCup: Μπιλμπάο, Ανδόρα, Γκραν Κανάρια.

Basketball Champions League: Μούρθια, Εστουδιάντες, Μπανταλόνα, Τενερίφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ