ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαμαντίδης: "Καλή ατμόσφαιρα με χρώμα και φωνές"

Διαμαντίδης: "Καλή ατμόσφαιρα με χρώμα και φωνές"

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης παραχώρησε συνέντευξη για το παιχνίδι με τη Μάλαγα και αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ενώ τόνισε ότι δεν του έχει γίνει ποτέ πρόταση από την Ισπανία.

Συνέντευξη στην "Opinion de Malaga" παραχώρησε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ενώ τόνισε πώς δεν του έχει γίνει ποτέ πρόταση από ισπανική ομάδα. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Το παιχνίδι με τη Μάλαγα είναι κάτι σαν τελικός. Τι ματς περιμένεις;

" Έναν αγώνα με ένταση και πάθος. Κάθε ομάδα θα προσπαθήσει πολύ για τη νίκη. Ο ρυθμός θα είναι καθοριστικός, ο έλεγχος των ριμπάουντ πολύ σημαντικός, αλλά σε τέτοια παιχνίδια τη διαφορά κάνουν οι λεπτομέρειες. Σημαντικό είναι να μπουν και τα σουτ. Είναι ένα ξεχωριστό ματς και για τις δύο ομάδες".

Το ΟΑΚΑ θα είναι σχεδόν γεμάτο. Θέλετε να το κάνετε σαν… κόλαση για τη Μάλαγα;

" Η λέξη αυτή δεν είναι σωστή. Εμείς θέλουμε ό,τι κάθε παίκτης όταν παίζει η ομάδα του στην έδρα της: ένα γεμάτο γήπεδο, καλή ατμόσφαιρα με χρώμα και φωνές. Αυτό μπορεί να μας δώσει έξτρα ώθηση για τη νίκη και ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει να δημιουργεί τέτοιο κλίμα".

Περίμενες η μάχη να είναι τόσο σκληρή μέχρι το τέλος στο Top 16;

" Από την αρχή φαινόταν πως θα υπήρχε ισορροπία. Είναι καλό για τη διοργάνωση, γιατί κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Όμως φυσικά θα θέλαμε να είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση νωρίτερα".

Σε ποιον τομέα υπερτερεί ο Παναθηναϊκός της Μάλαγα;

" Για την ομάδα μας όλα αρχίζουν από την άμυνα. Είναι η βάση του παιχνιδιού μας και θα πρέπει να είναι και πάλι το κύριο όπλο μας".

Και πού υπερτερεί η Μάλαγα του Παναθηναϊκού;

" Θα πρέπει να προσέξουμε τα μακρινά σουτ που μας έκαναν ζημιά στο πρώτο παιχνίδι. Κι επίσης θα πρέπει να ελέγξουμε καλύτερα τα ριμπάουντ, γιατί τους είχαμε δώσει πολλές δεύτερες επιθέσεις".

Σε ανησυχεί κάποιος συγκεκριμένος παίκτης της Ουνικάχα;

" Πιστεύω πως στο σύγχρονο μπάσκετ δεν μπορείς να μιλήσεις για έναν παίκτη. Το πιο σημαντικό είναι το σύνολο. Οι ομάδες που προχωρούν είναι αυτές που έχουν καλό σύνολο και είναι πλήρεις. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον και θα ήταν λάθος να το κάνω. Η Μάλαγα έχει πολλούς παίκτες που αξίζουν την προσοχή μας. Θα ήταν λάθος να πούμε ότι ο ένας είναι επικίνδυνος και ο άλλος όχι".

Τι έχει κάνει ο Αλβέρτης για να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα;

" Κάθε αλλαγή προπονητή προσφέρει κάτι διαφορετικό σε μια ομάδα. Βοηθά ψυχολογικά κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι. Ο προπονητής μας έχει το πλεονέκτημα ότι έχει περάσει τη μισή ζωή του στην ομάδα. Ξέρει την ομάδα, πώς αισθάνονται οι παίκτες και πώς να τους μιλήσει πριν και μετά από έναν αγώνα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Η εμπειρία του βοηθά πολύ. Ξέρει πολύ καλά το μπάσκετ".

Ο παλιός σου προπονητής είχε πει ότι το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας εξαρτάται υπερβολικά από σένα. Τι έχεις να πεις για τη δήλωση του Πεδουλάκη;

" Ανεξάρτητα από το τι κάνω εγώ, πρέπει να έχεις άλλους τέσσερις παίκτες που να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Η ομάδα μετρά κι όχι ένας παίκτης. Δεδομένης της θέσης που αγωνίζομαι, καλούμαι να παίρνω κάποιες αποφάσεις, αλλά αυτό είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Μια ομάδα εξαρτάται από όλους τους παίκτες της".

Ποιες ομάδες προβλέπεις πως από τον όμιλο θα συνοδεύσουν την Μπαρτσελόνα και τη Μιλάνο στην επόμενη φάση;

" Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Απλώς θα πω πως ελπίζω να είμαστε εμείς η μια από τις δύο άλλες που θα προκριθούν".

Είχες ποτέ κάποια σοβαρή πρόταση από ομάδα της Ισπανίας;

" Η αλήθεια είναι πως όχι. Ποτέ δε μου έγινε πρόταση από ισπανική ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ