ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν αλλάζει το ''Príncipe Felipe'' σε ''José Luis Abós''

Δεν αλλάζει το ''Príncipe Felipe'' σε ''José Luis Abós''

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαραγόσα απέρριψε την πρόταση περί μετονομασίας του Pabellón Príncipe Felipe σε ''José Luis Abós'', μολονότι συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 15.000 υπογραφές με το συγκεκριμένο αίτημα.

Ο Χοσέ Λουίς Αμπός θεωρείτο από τους καλύτερους προπονητές της Ισπανίας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.

Ανδρώθηκε προπονητικά στη Σαραγόσα (1980-1995), ενώ δούλεψε στην Μπρεογκάν και τη Χιρόνα, για να επιστρέψει στην ομάδα της πόλης του το 2009 ως το φετινό καλοκαίρι, όταν υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τους πάγκους λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο Αμπός δεν κατάφερε να βγει νικητής στη ''μάχη'' με τον καρκίνο κι έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, στα 53 του χρόνια. Εν συνεχεία, περισσότεροι από 15.000 κάτοικοι της Αραγονίας υπέγραψαν για τη μετονομασία του Pabellón Príncipe Felipe σε ''José Luis Abós'', τιμώντας τη μνήμη του πρώην κόουτς της Σαραγόσα.

Παρ' όλα αυτά, το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση. Οι δυο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις της Σαραγόσα, το PP και το PSOE συμφώνησαν για τη μετονομασία του βραβείου Ciudad de Zaragoza που δίδεται στο νικητή του τουρνουά πριν από την έναρξη της σεζόν, σε Memorial Abós.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ