ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυλαία στην ACB με Μπαρτσελόνα-Μπασκόνια

Αυλαία στην ACB με Μπαρτσελόνα-Μπασκόνια

Το πρωτάθλημα της ACB, το οποίο αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ, κάνει πρεμιέρα σήμερα (29/9) με την Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια να "κοντράρονται" στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Την περσινή χρονιά η Βαλένθια έφερε τα πάνω-κάτω στην Ισπανία, κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Τώρα, οι "νυχτερίδες" καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, στο κατά πολλούς πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων!

Η ACB ανοίγει την αυλαία της σήμερα (29/9) με το ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Μπασκόνια (22:00). Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν 5 ομάδες της EuroLeague (Βαλένθια, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Μάλαγα) και δύο κάτοχοι ευρωπαϊκών τροπαίων (Μάλαγα - Eurocup και Τενερίφη - Basketball Champions League)!

Η Ρεάλ ψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες ως το φαβορί για τον τίτλο από τους Ισπανούς προπονητές. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο απλά, ειδικά δεδομένου ότι οι Μαδριλένοι θα στερηθούν για πολλούς μήνες των υπηρεσιών του τραυματία Σέρχιο Γιουλ (ρήξη χιαστού). Όχι βέβαια πως και η παρουσία του ηγέτη τους θα τους εξασφάλιζε αυτόματα τον τίτλο. Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα πέρυσι με την τρελή πορεία της Βαλένθια, αλλά και την κάθετη πτώση της Μπαρτσελόνα. Μίας Μπαρτσελόνα που φέτος εκτόξευσε το μπάτζετ της και θέλει να επανέλθει στην κορυφή. Από κοντά και η Μπασκόνια του "ρούκι" προπονητή Πάμπλο Πριτζιόνι, αλλά και η Μάλαγα του τρομερού Νέναντ Νέντοβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι η φετινή σεζόν αποκτάει ιστορική χροιά. Ο λόγος είναι ότι ενδέχεται να είναι η τελευταία σεζόν του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ενώ σίγουρα θα είναι η τελευταία σεζόν της καριέρας του Άλεξ Μούμπρου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί το καλοκαίρι του 2018.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια

Φουενλαμπράδα - Μπιλμπάο

Ομπραντόιρο - Σαραγόσα

Ρεάλ Μπέτις - Βαλένθια

Μούρθια - Μάλαγα

Σαν Πάμπλο Μπούργκος - Τενερίφη

Γκραν Κανάρια - Γκιπουζκόα

Ρεάλ - Ανδόρα

Εστουντιάντες - Μπανταλόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ