ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος ο Περάσοβιτς, από τη Βαλένθια

Τέλος ο Περάσοβιτς, από τη Βαλένθια

"Είναι μια οδυνηρή και επικίνδυνη ήττα" δήλωνε... προφητικά ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς μετά το χθεσινοβραδινό 87-92 της Πλοϊέστι στην έδρα της Βαλένθια. Σήμερα (22/01) οι Ίβηρες και ο Κροάτης κόουτς έλυσαν τη συνεργασία τους.

Η περσινή σεζόν ήταν ίσως η καλύτερη στη σύγχρονη ιστορία της Βαλένθια. Οι Ίβηρες κατέκτησαν το EuroCup κι επέστρεψαν στη Euroleague, έκαναν ρεκόρ 30-4 στη regular season στη Liga Endesa κι έφτασαν ως τα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος.

Φέτος δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Η Βαλένθια έμεινε εκτός TOP-16, βρίσκεται στην έκτη θέση της Liga Endesa με ρεκόρ 10-7 και, γενικώς, δεν πείθει με τις εμφανίσεις της. Η χθεσινοβραδυνή ήττα (87-92) από την ρουμάνικη Πλοϊέστι στο Pabellon Fuente San Luis σήμανε την αποχώρηση του Βέλιμιρ Περάσοβιτς από την τεχνική ηγεσία αφού η Βαλένθια ανακοίνωσε σήμερα (22/01) πως λύθηκε η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών.

Χρέη χεντ κόουτς αναλαμβάνει προσωρινά ο μέχρι πρότινος βοηθός του Περάσοβιτς, Κάρλες Ντουράν. Όπως, μάλιστα, ενημέρωσε η Βαλένθια, "ο σύλλογος θα ψάξει την καλύτερη δυνατή επιλογή ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι".

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Σέρτζιο Σκαριόλο ο οποίος παραμένει χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από τη Λαμποράλ Κούτσα το περασμένο καλοκαίρι. Όσον αφορά τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο πρώην κόουτς της Βαλένθιια αναμένεται να αποτελέσει τον επόμενο εθνικό προπονητή της Κροατίας, αντιπάλου της Ελλάδας στο EuroBasket 2015.

Η επιστολή της αποχώρησής του

"Απευθύνομαι στους φιλάθλους της Βαλένθια, με τους οποίους είχα την τύχη να μοιραστώ αυτά τα υπέροχα χρόνια ως χεντ κόουτς της ομάδας. Είμαι υπερήφανος που έκατσα στον πάγκο της Βαλένθια. Ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής μου που θα κρατήσω στο μυαλό μου για πάντα. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τους μάνατζερ, τους παίκτες, τους προπονητές, το ιατρικό τιμ και όλους τους εργαζομένους της Βαλένθια για την υποστήριξη που μου έδειξαν. Εύχομαι στην ομάδα καλή επιτυχία στο μέλλον".

Η τελευταία συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από την Πλοϊέστι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ