ΜΠΑΣΚΕΤ

Απέκτησε συμπαίκτη του Δημακόπουλου η Γκραν Κανάρια

UC Irvine's Luke Nelson celebrates his three-point basket against UC Santa Barbara in the overtime of an NCAA college basketball game in the semifinals of the Big West Conference tournament, Friday, March 13, 2015, in Anaheim, Calif. UC Irvine won 72-63 in overtime. (AP Photo/Jae C. Hong)
(AP Photo/Jae C. Hong) AP

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα η Γκραν Κανάρια συμφώνησε με τον, μέχρι πρότινος συμπαίκτη του Ιωάννη Δημακόπουλου στο κολέγιο του UC Irvine, Λιουκ Νέλσον.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του Ιωάννη Δημακόπουλου στο κολέγιο του UC Irvine σίγουρα θα ξέρουν το όνομα του Λιουκ Νέλσον (22 χρονών, 1.90 μέτρα, γκαρντ). Πρόκειται για τον παίκτη που ήταν ο ηγέτης της ομάδας, όντας γνωστός κυρίως για το "φονικό" του σουτ, αφού την φετινή σεζόν είχε 43.2% στα τρίποντα. Και αυτό ακριβώς το στοιχείο του χάρισε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, ο Άγγλος γκαρντ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Γκραν Κανάρια. Σύμφωνα πάντως με τς ίδια δημοσιεύματα, την πρώτη σεζόν λογικά θα παραχωρηθεί δανεικός προκειμένου να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Νέλσον είχε 16.9 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο, σουτάροντας με 45.7% εντός πεδιάς, 43.2% στα τρίποντα και 69% στις βολές. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην προετοιμασία της Μεγάλης Βρετανίας, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει μία θέση στην 12αδα της ομάδας ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

(AP Photo/Jae C. Hong)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ