ΜΠΑΣΚΕΤ

Ακαδημία του ΝΒΑ, στην Ισπανία

Ακαδημία του ΝΒΑ, στην Ισπανία

Το ΝΒΑ αποφάσισε να συνεργαστεί με την ισπανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης και να λανσάρουν την πρώτη ακαδημία του θεαματικότερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, στην Ευρώπη!

Το event που θα ξεκινήσει από τον προσεχή Απρίλιο (και θα διαρκέσει 12 εβδομάδες) θα αφορά παιδιά 11 και 12 χρόνων, ενώ θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη (με μεικτές ομάδες) συν μια ακόμα πόλη που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα (εκεί θα μετέχουν μόνο κορίτσια).

Θα δημιουργηθούν 30 ομάδες, που θα έχουν τα ονόματα αυτών που μετέχουν στο ΝΒΑ. Θα χωριστούν σε δύο περιφέρειες, που θα έχουν divisions η κάθε μία, με πέντε οργανισμούς. Οι τέσσερις φιναλίστ κάθε περιφέρειας θα μετάσχουν στο Final Four και οι νικητές αυτών στο grand finale.

Ο Χοσέ Λουίς Σάεθ, πρόεδρος της FEB, δήλωσε πως "είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία της διοργάνωσης, δεδομένης της συνύπαρξης των δυο μεγαλύτερων λιγκών στον κόσμο", ενώ ο Τσους Μπουένο, αντιπρόεδρος του ΝΒΑ για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία εξήγησε "η δέσμευση της FEB με το μπάσκετ, ήταν το κλειδί για να θέλει το ΝΒΑ να 'χει ένα δεσμό μαζί της".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ