VTB LEAGUE

Θρίαμβος για Χίμκι και πρόκριση στο Final Four

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Χίμκι "σκούπισε" τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (86-73 στον τρίτο προημιτελικό) και πήρε το εισιτήριο για το Final Four της VTB League. Μεγάλη εμφάνιση από τον Αλεξέι Σβεντ.

Παρότι τερμάτισε στην έκτη θέση της regular season, η Χίμκι πήρε με εντυπωσιακό τρόπο το εισιτήριο για το Final Four της VTB League! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε για τρίτη φορά σε πέντε μέρες τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, την "σκούπισε" και εξασφάλισε την παρουσία της στο Final Four -αναμένοντας να μάθει τον αντίπαλό της, μεταξύ της Ούνικς Καζάν και της Νίζνι.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη αναμέτρηση της Χίμκι με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος. Έφτασαν μάλιστα στο +5 (39-44) στην ανάπαυλα, πριν αναλάβει δράση η άμυνα των "κυανοκίτρινων" και το επιθετικό ταλέντο του Αλεξέι Σβεντ.

Ο ηγέτης της Χίμκι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 33 πόντους (με 0/3 δίποντα, 7/14 τρίποντα και 12/12 βολές), 10 ασίστ, για να φέρει τα πάνω κάτω στο β' μέρος. Η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα υπέρ των γηπεδούχων στην τελευταία περίοδο, με την εικόνα να μην αλλάζει στην τελική ευθεία. Ειδικά από την στιγμή που οι παίκτες της "Λόκο" ήταν άστοχοι από την περιφέρεια (5/21).

Η νίκη κατέληξε στα χέρια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, την ώρα που η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς απέτυχε παταγωδώς. Μπορεί να έφτασε μέχρι τον τελικό του EuroCup, ούσα αήττητη, αλλά εκεί ηττήθηκε δύο φορές από την Νταρουσάφακα, ενώ στα playoffs της VTB League είδε τη Χίμκι να την "σκουπίζει" με συνοπτικές διαδικασίες.

Κι όλα αυτά με τη Χίμκι να έχει στα "πιτς" λόγω τραυματισμού τον Στέφαν Μάρκοβιτς και τον Τόμας Ρόμπινσον.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 39-44, 63-58, 86-73.

ΧΙΜΚΙ (Μπαρτζώκας): Σβεντ 33 (0/3 δίποντα, 7/14 τρίποντα, 12/12 βολές, 10 ασίστ, 5 λάθη σε 37'44''), Χάνεϊκατ 9 (11 ριμπάουντ), Ζάιτσεφ 4, Γκιλ 7 (1 τρίποντο, 5 κλεψίματα), Τόμας 7 (8 ριμπάουντ), Βιάλτσεφ 14 (3), Ζούμπκοφ, Άντερσον 3 (1/4 τρίποντα), Τζένκινς, Μόνια 9 (2).

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Ομπράντοβιτς): Αντίποφ 8 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ράγκλαντ 8 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Μπαμπούριν, Κβέιλ 13 (4 ριμπάουντ), Κόλινς 12 (4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 λάθη), Ματσιούλις 6 (5 ριμπάουντ), Ίβλεφ, Κοστόφ (0/4 σουτ), Έλεγκαρ 12 (5 ριμπάουντ), Μπαμπ 4, Κουλάγκιν 10 (2/8 σουτ).

* Η VTB League δίνει μια θέση στην EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, είτε στην πρωταθλήτρια είτε στη δευτεραθλήτρια (σε περίπτωση που ο τίτλος καταλήξει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έχει εγγυημένο συμβόλαιο).

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ