VTB LEAGUE

Στην Αστάνα ο Παπαθεοδώρου

Στην Αστάνα ο Παπαθεοδώρου
Παπαθεοδώρου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην Κηφισιά έπειτα από 9 χρόνια ενώ η νέα σεζόν θα τον βρει στην Αστάνα, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο και επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανέβασε την Κηφισιά από την Α' ΕΣΚΑ στην Basket League, οδηγώντας την ομάδα των βορείων προαστίων ως την 5η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Έπειτα, λοιπόν, από το 2007 και αφού πανηγύρισε διαδοχικές ανόδους με την Κηφισιά, ο Παπαθεοδώρου έβαλε την υπογραφή του σε μονοετές συμβόλαιο με την Αστάνα, εξέλιξη για την οποία είχε ενημερώσει το Sport24.gr .

H ομάδα από το Καζακστάν ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα δουλέψει για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, έχοντας όμως εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις με τις Εθνικές ομάδες, με πιο πρόσφατη επιτυχία την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων στο Βόλο, αλλά και την 4η θέση στο Παγκόσμιο U19 στην Κρήτη.

Πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα κοουτσάρει στη VTB United League της νέας σεζόν μετά από τον Δημήτρη Ιτούδη (ΤΣΣΚΑ) και τον Γιώργο Μπαρτζώκα (Λοκομοτίβ Κουμπάν).

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, η Αστάνα τερμάτισε στην 15η θέση μεταξύ 16 ομάδων στη VTB United League με ρεκόρ 7-23, έχοντας στο ρόστερ της τον Πατ Καλάθη.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ