VTB LEAGUE

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι στη Ρωσία!

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι στη Ρωσία!

Με αφορμή τον "τελικό" του Παναθηναϊκού στην έδρα της Ούνιξ Καζάν, όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης θα τα δώσουν όλα για την πρώτη θέση του ομίλου τους, το Sport24.gr «τράκαρε» με ένα θέμα που δημοσιεύεται σε ρωσική ιστοσελίδα και… κόντεψε να χάσει το τιμόνι! Ιδού οι πιο ακριβοπληρωμένοι στο ρωσικό πρωτάθλημα…

Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «sports.ru» και στη σχετική λίστα φιγουράρουν τα ονόματα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών που αγωνίζονται σε ρωσικές ομάδες.

Η σύγκριση, φυσικά, με τα οικονομικά δεδομένα, που ισχύουν στους «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ (από το καλοκαίρι του 2011 και εντεύθεν, οπότε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αποφάσισαν να ψαλιδίσουν τους προϋπολογισμούς τους), είναι ανέφικτη και αυτό γιατί:

Ο μόνος ακριβοπληρωμένος παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο αρχηγός και ηγέτης των Ερυθρόλευκων Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αμείβεται με 2,4 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ οι περισσότεροι συμπαίκτες του βρίσκονται κάτω από τις 400.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι ετήσιες αποδοχές του ομολόγου του στον Παναθηναϊκό Δημήτρη Διαμαντίδη αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθούν οι Μάικ Μπατίστ και Ρομέιν Σάτο (από 1,3 εκατ. ευρώ).

Κρατηθείτε τώρα! Ο μισθός του άσου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Κιριλένκο είναι 3 εκατ. ευρώ, με την υποσημείωση ότι όλα τα χρήματα θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό που φέρει την υπογραφή του «ΑΚ47». Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός που έχει το ψηφίο «3» στο συμβόλαιό του. Τις ίδιες αποδοχές έχει και ο συμπαίκτης του Νέναντ Κρστιτς, ο οποίος αμείβεται με 3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο Βίκτορ Χριάπα παίρνει επίσης 3 εκατομμύρια, αλλά για κάποιο λόγο το νόμισμα που αναφέρεται δίπλα στις αποδοχές του είναι το δολάριο (που σημαίνει ότι παίρνει κοντά στα 2,3 εκατ. ευρώ), ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς ακολουθεί με 1,9 εκατ. ευρώ ετησίως. Επονται οι συμπαίκτες τους στην ΤΣΣΚΑ Τζαμόν Γκόρντον και Ραμούνας Σισκάουσκας (από 1,5 εκατ. ευρώ), ενώ ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς έχει συμφωνήσει για 1,25 εκατ. ευρώ και ο Σάσα Κάουν για 900.000 ευρώ ετησίως.

Και η Χίμκι Μόσχας, όμως, δεν πάει (πολύ) πίσω. Τρεις παίκτες της, οι Ζόραν Πλάνινιτς, Βιτάλι Φριντζόν και Σεργκέι Μόνια έχουν υπογράψει συμβόλαια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθούν οι συμπαίκτες τους Κρέζιμιρ Λόντσαρ (1,2 εκατ. ευρώ) και Τόμας Κελάτι (1 εκατ. ευρώ), μια πεντάδα παικτών, δηλαδή, που πλησιάζει τα 7 εκατ. ευρώ!

Κάπου εδώ, σχετικά χαμηλά (!) στη λίστα, εμφανίζονται δύο παίκτες της αυριανής (29/2) αντιπάλου του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τους Αμερικανούς της Ούνιξ Καζάν Κέλι Μακ Κάρτι και Χένρι Ντόμερκαντ, οι οποίοι χάρη στη ρωσική και βοσνιακή υπηκοότητα αντιστοίχως, έχουν γίνει εκατομμυριούχοι με συμφωνίες ενός εκατ. ευρώ έκαστος. Not bad…

Τελευταίος, αλλά όχι και τόσο… αδικημένος, αν κρίνουμε από τις ετήσιες αποδοχές του, άλλος ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Πάτρικ Μπέβερλι, ο οποίος αγωνίζεται στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και έχει συμβόλαιο κοντά στις 900.000 ευρώ, πάντα σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα, που δημοσιεύει τη λίστα. Αλήθεια ή ψέματα; Όπως και να’ χει, σε πιάνει ζαλάδα με τόσα μηδενικά…

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ