VTB LEAGUE

Ο Καϊμακόγλου κέρασε... πίκρα τον Μπαρτζώκα

Ο Καϊμακόγλου κέρασε... πίκρα τον Μπαρτζώκα

Λίγο πριν αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα με φόντο την πρωτιά στον γ' όμιλο της Euroleague, η Λοκομοτίβ Κουμπάν ηττήθηκε εντός έδρας από την Ούνικς Καζάν, με τον Κώστα Καϊμακόγλου να είναι καταλυτικός. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε εύκολο έργο απέναντι στην Τσμόκι.

Την Παρασκευή (18/10, 19:00) η Λοκομοτίβ Κουμπάν θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα με φόντο την πρωτιά στον γ' όμιλο της Euroleague. Η πρόβα τζενεράλε δεν ήταν καλή για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας από την Ούνικς Καζάν (58-56), σε ένα παιχνίδι όπου τα ποσοστά ευστοχίας των δύο ομάδων ήταν απογοητευτικά.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι σκόραραν μονοψήφιο αριθμό πόντων στην πρώτη και τη δεύτερη περίοδο (από 9 σε έκαστη), με την Ούνικς Καζάν να "χτίζει" σταδιακά μια σημαντική διαφορά, που έφτασε μέχρι το +11 (33-44) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για την ανατροπή με τον Μάλκολμ Ντιλέινι (18π.) και τον Αντρέι Ζούμπκοφ (11π.) να κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά να μην... φτάνουν.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το πάνω χέρι μέχρι το φινάλε αφού ο Κώστας Καϊμακόγλου (7π. με 1/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές και 14ριμπ.) πήρε το αμυντικό ριμπάουντ μετά τη χαμένη βολή του Μάλκολμ Ντιλέινι στα 8'' για το τέλος, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται με αυτόν τον τρόπο. Πρώτος σκόρερ για του νικητές ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ (20π. με 7/17 σουτ).

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της... αστοχίας των παικτών των δύο ομάδων στο παιχνίδι, θα σας πούμε πως η Λοκομοτίβ Κουμπάν είχε 34% στα δίποντα, 25% στα τρίποντα και 70% στις βολές, την ώρα που η Ούνικς Καζάν μέτρησε 54% στα δίποντα, 25% στα τρίποντα και 77% στις βολές.

Ξεκούραστη νίκη για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Καϊμακόγλου κέρασε... πίκρα τον Μπαρτζώκα

Ντέρμπι πάντως είχαμε ανάμεσα σε Νίζνι Νόβγκοροντ και Ζενίτ, με τη δεύτερη να επικρατεί στο φινάλε (84-88), χάρη στη δράση των Ράιαν Τούλσον (23π.) και Πάβελ Αντίποφ (17π.) που αποτέλεσαν το αντίβαρο στην αντεπίθεση διαρκείας που έκαναν οι γηπεδούχοι στην τελευταία περίοδο -πρώτος σκόρερ τους ο Βίκτορ Ραντ (22π., 13ριμπ.).

Τέλος, η Νίμπουρκ συνέτριψε τη Βίτα (119-59), η Αστάνα ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Μπίσονς (81-75) και η Κάλεβ επιβλήθηκε εντός έδρας της Ενισέι (80-70).

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ