VTB LEAGUE

Ο Ιτούδης "έσπασε" το αήττητο του Πρίφτη

Ο Ιτούδης "έσπασε" το αήττητο του Πρίφτη

Το ντέρμπι κορυφής στη VTB League κατέληξε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία άλωσε την έδρα της Ούνικς Καζάν. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, με εκείνη του Δημήτρη Ιτούδη να απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της πρώτης θέσης.

Τη μοναξιά της κορυφής στη VTB League απολαμβάνει πλέον η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που πήρε το ντέρμπι με την Ούνικς Καζάν. Η "ομάδα του στρατού" πέρασε (και) από την έδρα της Ούνικς Καζάν (88-75) για να κάνει το "εννιά στα εννιά" και παράλληλα να "σπάσει" το αήττητο των "πράσινων", που μέχρι πριν από μερικές ώρες μετρούσαν μόνο νίκες στη διοργάνωση.

Με 12/27 τρίποντα (44%), η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη, με τα αστέρια της να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν ήταν μόνο επιθετική η προσφορά των Νάντο Ντε Κολό και Ουίλ Κλάιμπερν, αλλά ταυτόχρονα και αμυντική, με τον δεύτερο να κάνει πολύ καλή δουλειά -ξανά- στα ριμπάουντ.

Από την άλλη, η αστοχία του Κίνο Κολόμ (7 πόντοι με 3/12 σουτ) και η αδυναμία του Αντόν Πονκρασόφ να αποτελέσει σταθερή απειλή για την αντίπαλη άμυνα, ήταν δύο στοιχεία που δεν επέτρεψαν στο σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη, με την πρώτη ήττα να έρχεται μοιραία.

Κάπως έτσι, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η μοναδική ομάδα της VTB League που έχει μόνο νίκες αυτή την στιγμή.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 41-45, 55-61, 75-88.

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Πρίφτης): Έτζιμ 2, Κολόμ 7 (3/12 σουτ, 5 ασίστ), Λάσμε 15 (6 ριμπάουντ), Σμιθ 16 (2), Λόκετ 15 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Εντούρ 9 (5 ριμπάουντ), Τρούσκιν, Κολέσνικοφ 2, Πονκρασόφ 9 (3/10 σουτ).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 14 (4 τρίποντα, 6 ασίστ), Χίγκινς 15 (1), Κουρμπάνοφ 10 (5 ριμπάουντ), Χάινς 8, Ντε Κολό 15 (1/5 τρίποντα, 8 ασίστ), Φριντζόν 10 (2), Κορόμπκοφ, Κλάιμπερν 16 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Χριάπα.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ