VTB LEAGUE

"Μπρέικ" με buzzer beater στην παράταση για Ούνικς Καζάν

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μέλβιν Έτζιμ ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την Ούνικς Καζάν, αφού με δικό του καλάθι στην εκπνοή της παράτασης, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πανηγύρισε τη νίκη επί της Νίζνι (95-94).

Ένα βήμα μακριά από το Final Four της VTB League βρίσκεται πλέον η Ούνικς Καζάν, η οποία πήρε αυτό που ήθελε στην έδρα της Νίζνι. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επικράτησε εκτός έδρας -σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι- χάρη σε καλάθι που πέτυχε ο Μέλβιν Έτζιμ στην εκπνοή της παράτασης (95-94), για να κάνει το 2-1 στην προημιτελική σειρά των playoffs.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το προβάδιθσμα στα 11'' για το τέλος του έξτρα πενταλέπτου μετά από 2/2 βολές του Ιβάν Στρέμπκοφ, η τελευταία κατοχή ανήκε όμως στους "πράσινους". Ο Τζαμάρ Σμιθ αστόχησε, αλλά ο Μέλβιν Έτζιμ άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στον στόχο με το άκουσμα της κόρνας της λήξης.

Έτσι, η Ούνικς Καζάν πρέπει να κερδίσει ένα από τα δύο επόμενα παιχνίδια (αμφότερα στην έδρα της) για να πάρει το εισιτήριο για το Final Four, εκεί όπου περιμένει ήδη η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα !

Ο Μέλβιν Έτζιμ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ), με τους Τζαμάρ Σμιθ (20 πόντοι με 4/5 τρίποντα) και Μορίς Εντούρ (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ) να ακολουθούν. Ο Κίνο Κολόμ προσέφερε 10 πόντους και 4 ασίστ σε 34'04'' συμμετοχής, ενώ ο Στεφάν Λάσμε πρόσθεσε 12 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 20'49'' παρουσίας στο παρκέ.

Από την πλευρά των ηττημένων που είχαν περισσότερα εκτελεσμένα τρίποντα (36) παρά δίποντα (30), ο Στέφαν Γέλοβατς (21 πόντοι με 7/13 σουτ, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ), ο Πετρ Γκουμπάνοφ (20 πόντοι με 3/8 τρίποντα και 7 ριμπάουντ), ο Ιβάν Στρέμπκοφ (16 πόντοι, 5 ασίστ) και ο Τζέικ Όντουμ (13 πόντοι, 8 ασίστ) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ