VTB LEAGUE

Λάνγκφορντ, ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη

Λάνγκφορντ, ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη

Μέσα σε ένα τετραήμερο, ο Κιθ Λάνγκφορντ θύμισε σε όλους γιατί -για χρόνια- θεωρούνταν ο καλύτερος σκόρερ που κυκλοφορούσε στα ευρωπαϊκά παρκέ. Μήπως, τελικά, αυτό δεν άλλαξε ποτέ; (VIDEO)

Είμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο της αγωνιστικής περιόδου, αλλά -δίχως αμφιβολία- ο παίκτης που ξεχωρίζει σε VTB League και EuroLeague είναι ο Κιθ Λάνγκφορντ. Μπορεί πολλοί να μην έχουν αντιληφθεί τα... όργια που κάνει φέτος, ελέω της παρουσίας του σε μια ομάδα που ελάχιστα αφορά το ελληνικό κοινό, αλλά οι εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής ο 33χρονος γκαρντ μόνο αδιάφορες δεν είναι.

Ο αριστερόχειρας γκαρντ, που το καλοκαίρι είδε το όνομά του να βρίσκεται στο ρεπορτάζ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, υπέγραψε πριν μερικούς μήνες νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Ούνικς Καζάν, η οποία φρόντισε να του δείξει πως δεν βλέπει -στον ορίζοντα- άλλον παίκτη για τον τίτλο του Νο1 της ομάδας. Κι όχι άδικα, αφού μιλάμε γι αυτόν που θα "αποφασίσει" (με τις εμφανίσεις του) πόσο μακριά θα πάει η ρωσική ομάδα σε VTB League και EuroLeague.

Για αρχή, μπορεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να μην έχει καταφέρει να την οδηγήσει σε νίκη (μετρά τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις), αλλά αυτός είναι ο τελευταίος που ευθύνεται. Ποιος φταίει πρώτος απ όλα; Η ατυχία! Με τον Κότι Κλαρκ και τον Άντον Πονκρασόφ να τίθενται νοκ άουτ για τους επόμενους μήνες λόγω προβλήματος τραυματισμού στο γόνατο, όλα έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολα για τους "πράσινους" στην EuroLeague, εκεί όπου ούτως ή άλλως ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ υψηλός.

Από μέρους του πάντως, ο Κιθ Λάνγκφορντ έχει δείξει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει τον... ήλιο στο Καζάν. Οι φετινές του εμφανίσεις είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές, αγγίζοντας το τέλειο, με τις δύο τελευταίες απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Τσμόκι Μινσκ να ισοδυναμούν με ρεκόρ. Απέναντι στην "ομάδα του στρατού" σταμάτησε στους 36 πόντους, για να καταγράψει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του στην EuroLeague, τη στιγμή που οι 42 πόντοι που σημείωσε απέναντι στην Τσμόκι Μινσκ αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της VTB League . Κι όλα αυτά μέσα σε τέσσερις ημέρες!

Τα όργια του με Τσμόκι Μινσκ

Κάπως έτσι επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για το αν αυτός είναι ο κορυφαίος σκόρερ που κυκλοφορεί στα ευρωπαϊκά παρκέ. Προσοχή: δεν μιλάμε για το αν είναι κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη, αλλά για το αν είναι αυτός που βάζει την μπάλα πιο εύκολα στο καλάθι από κάθε άλλον. Κι αν θέλετε να το εξετάσουμε παίρνοντας ως αντίβαρο τους κορυφαίους γκαρντ της EuroLeague, στην ίδια πρόταση θα μπορούσαν να μπουν οι Βασίλης Σπανούλης, Νάντο Ντε Κολό, Μίλος Τεόντοσιτς, Άντριου Γκάουντλοκ και Σέρχιο Γιουλ. Βλέπετε εσείς κάποιον άλλον;

Για του λόγου το αληθές, αυτές είναι οι φετινές επιδόσεις του Νο5 της Ούνικς Καζάν

Λάνγκφορντ, ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη

Αλήθεια, εσείς ποιον θεωρείτε καλύτερο σκόρερ στην Ευρώπη;

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ