VTB LEAGUE

Κιριλένκο: "Κατηγορούμε διαρκώς τους άλλους"

Κιριλένκο: "Κατηγορούμε διαρκώς τους άλλους"

Ο Αντρέι Κιριλένκο ερίζει για το χρίσμα του προέδρου της ρωσικής ομοσπονδίας, οπότε σχολίασε τη διαμάχη με τη FIBA, τα λεγόμενα της Ιουλίας Ανικέεβα, ενώ αποκάλυψε ποια είναι σχέδιά του, σε περίπτωση που αναλάβει τις τύχες της εγχώριας ομοσπονδίας.

Ο Αντρέι Κιριλένκο αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση, αλλά όχι κι από τα μπασκετικά δρώμενα. Ερίζει, βλέπετε, για τον προεδρικό θώκο της ρωσικής ομοσπονδίας. Αυτής που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο εδώ και μερικές ημέρες, όντας σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη FIBA και μαζί υπό την απειλή του αποκλεισμού από το προσεχές Eurobasket .

Ο "αντίπαλος" της Ιουλίας Ανικέεβα μίλησε στο sport-express.ru για το πρόβλημα που έχει προκύψει στη Ρωσία, αλλά και αυτά που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει η κατάσταση. Πρώτο και σημαντικότερο; Να αλλάξει η ηγεσία της εγχώριας ομοσπονδίας. Πέραν αυτού όμως, ο "ΑΚ47" επεσήμανε πως σταδιακά η Ρωσία πρέπει να παλέψει για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας ομοσπονδίας και τον σεβασμό όλων.

Πως θα γίνει αυτό; Ο ίδιος απαντά πως " το πρόγραμμά μου δεν είναι έτοιμο. Η βάση του όμως αφορά τρία πράγματα. Πρώτον, τη συσπείρωση όλων, των ανθρώπων, των ομάδων, των διοικήσεων. Σήμερα υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί ικανοί "εργάτες" της ομοσπονδίας, αλλά ο καθένας φοβάται τον άλλον και ζηλεύει τον "ξένο". Δεύτερον, ουδείς γνωρίζει ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της ρωσικής ομοσπονδίας και τι πρόκειται να γίνει. Τρίτον, η διαύγεια. Δηλαδή που ξοδεύονται τα χρήματα και πόσο κοστίζει κάθε project που εκπονείται".

Από εκεί και πέρα, τόνισε πως " για μένα ο αποκλεισμός δεν είναι είδηση. Είναι κάτι που έγινε ως αποτέλεσμα της απροθυμίας κάποιου να αναλάβει την ευθύνη για ό,τι γίνεται. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, θα εξακολουθήσουμε να χάνουμε έδαφος. Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στην ομοσπονδία, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει να λειτουργεί η κατάσταση. Η FIBA είναι σημαντική για τη νομιμότητα και την καθαρότητα από νομική άποψη. Κι αυτή δεν είναι η σωστή αντίδραση. Νομίζω πως δεν υπήρχε λόγος για τέτοια τιμωρία (ή απειλή) ένα μήνα πριν την έναρξη του Eurobasket".

Μαζί όμως, "απάντησε" στη χθεσινή (30/7) τοποθέτηση της Ιουλίας Ανικέεβα περί εκδίκησης από τη FIBA λέγοντας πως " η πίεση που θέλει να ασκήσει η παγκόσμια ομοσπονδία για συμμετοχή των ρωσικών ομάδων στις δικές της διοργανώσεις "είναι ένας από τους λόγους. Τώρα η FIBA θέλει να επιβάλλει τα δικά της "θέλω". Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν σοβαρά εσωτερικά ζητήματα. Θα ξαναπώ ότι όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές, τόσο πιο εύκολα θα αλλάξει η κατάσταση και θα μπούμε σε διαδικασία εποικοδομητικού διαλόγου".

Γιατί όμως η χώρα θα εκπροσωπηθεί από την... κατηγορούμενη στη γενική συνέλευση της παγκόσμιας ομοσπονδίας που θα διεξαχθεί στο Τόκιο σε δέκα ημέρες ; " Παρότι εντός της χώρας θεωρείται ως "παράνομη" πρόεδρος της ομοσπονδίας, δεν παύει στο εξωτερικό να θεωρείται αυτή που θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως είναι πρόεδρος και η Ρωσία παραμένει μέλος της FIBA", απάντησε ο Αντρέι Κιριλένκο, πριν ξεκαθαρίσει πως δεν γίνεται "ν α κατηγορήσουμε τον Υπουργό Αθλητισμού για κάτι που αφορά την πρόεδρο της ομοσπονδίας; Ειδικά όταν αυτός έχει τόσες άλλες αρμοδιότητες; Είναι αστείο. Ο καθένας θα έπρεπε να είναι υπεύθυνος για τη θέση του. Πέραν τούτου βέβαια, η πολιτεία δεν έχει δουλειά να ασχολείται με θέματα της ομοσπονδίας. Δυστυχώς έχουμε μάθει να κατηγορούμε τους άλλους για τις δικές μας πράξεις. Φοβόμαστε να δούμε την αλήθεια".

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ