VTB LEAGUE

Ιτούδης: "Η Euroleague πρέπει να μιμηθεί το ΝΒΑ"

2728787 29.10.2015               (, )   " " (, ).  /
2728787 29.10.2015 (, ) " " (, ). / 2728787 29.10.2015 (, ) " " (, ). /

Ο Δημήτρης Ιτούδης κλήθηκε να μιλήσει για τη νέα μορφή που θα έχει η Euroleague την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, τονίζοντας πως το παράδειγμα του ΝΒΑ είναι αυτό που πρέπει να ακολουθηθεί. "Κρίμα που δεν έμεινε ο Κιριλένκο", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε κάθε συνέντευξη που δίνουν οι κορυφαίοι προπονητές και παίκτες της Euroleague, το ερώτημα είναι ένα: συμφωνείτε ή όχι με τη νέα μορφή της διοργάνωσης; Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν ο τελευταίος -χρονικά- που σχολίασε τα τεκταινόμενα στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

" Πραγματικά δεν καταλαβαίνω ακόμη πως θέλουν να δομήσουν τη διοργάνωση, αλλά ελπίζω πως όσοι εργάζονται για την Euroleague και τη FIBA, κάνουν ό,τι είναι δυνατό για το καλό μπάσκετ", ήταν η πρώτη ατάκα που είπε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ στο sports.ru , πριν εξηγήσει πως " το άθλημα υποφέρει από τη μάχη μεταξύ των ομοσπονδιών, κάτι που είναι πολύ λυπηρό. Χρειάζονται νέες ιδέες. Η Euroleague έχει αποδείξει πως είναι μια σπουδαία διοργάνωση, επομένως αναμένω την εξέλιξή της για να παραμείνει τέτοια τα επόμενα χρόνια. Βλέπετε, στο τέλος της χρονιάς μόνο μία ομάδα είναι επιτυχημένη, αυτή που κατακτά τον τίτλο. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι... losers. Μπορεί να είσαι εξαιρετικός όλη τη χρονιά αλλά να χάνεις στο Final Four. Αυτό είναι απογοητευτικό".

Όταν ρωτήθηκε για προτάσεις που έχει σχετικά με την εξέλιξη της Euroleague, ήταν σαφής. Θέλει να ακολουθηθεί το παράδειγμα του ΝΒΑ γιατί " νομίζω πως το καλύτερο θα ήταν να ακολουθήσουμε το μοντέλο του ΝΒΑ, με σειρά αγώνων τόσο στα ημιτελικά όσο και στου τελικούς. Να ξεκαθαρίσω βέβαια πως με αυτά που λέω εκπροσωπώ τον εαυτό μου κι όχι την ΤΣΣΚΑ. Έχω πει ακριβώς τα ίδια πράγματα στον Τζόρντι Μπερτομέου, όταν έτυχε να μιλήσουμε. Πιστεύω πως αν υπάρχουν πλέι οφ στην Euroleague όλα θα είναι πολύ καλύτερα. Ίσως θα πρέπει να το σκεφτούν πιο σοβαρά αυτό".

Πιστεύει ότι όλο αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο για την ομάδα του; " Γι αυτό καλύτερα να ρωτήσετε τον πρόεδρο, κ. Αντρέι Βατούτιν. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι το νέο σύστημα θα προσφέρει πολλά "μεγάλα" παιχνίδια στους φιλάθλους, οπότε είναι καλύτερα τα πράγματα", είπε, πριν αλλάξει το ύφος της συζήτησης.

"Ο Κιριλένκο είναι πρότυπο"

2578763 24.02.2015       ()             .         .  /
2578763 24.02.2015 () . . / 2578763 24.02.2015 () . . /

είναι μεγάλη τιμή να κοουτσάρεις οποιαδήποτε εθνική ομάδα. Αυτή τη στιγμή όμως είμαι προσηλωμένος στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη δουλειά που έχω να κάνω εδώ. Περιμένουμε την επιστροφή των τραυματιών. Το μείζον για μένα είναι να δουλεύω καλά με την ομάδα, κι όχι να σκέφτομαι που αλλού μπορώ να εργαστώ".

Ενώ ζητήθηκε η άποψή του για τον νέο πρόεδρο της εγχώριας ομοσπονδίας. Τον πρώην παίκτη του, Αντρέι Κιριλένκο που κάνει νέο ξεκίνημα: " Νομίζω πως θα δούμε σύντομα τα αποτελέσματα της παρουσίας του στην προεδρία της ρωσικής ομοσπονδίας. Είναι σίγουρα όμως μεγάλο προνόμιο που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Έχει εξαιρετική οπτική για το μπάσκετ, δουλεύει πάντοτε σκληρά και είναι αποφασισμένος να βοηθήσει το μπάσκετ της χώρας του", σχολίασε πριν καταλήξει ευχόμενος να παρέμενε ενεργός εντός παρκέ:

" Προφανώς, του το είπα άλλωστε μόλις τελείωσε η περσινή σεζόν. Ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του για μερικούς μήνες. Είναι εξαιρετικός. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε την Euroleague. Είναι παράδειγμα για τη νέα γενιά".

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ