VTB LEAGUE

Ήττα για τη Λοκομοτίβ χωρίς τους Μπαρτζώκα, Ντιλέινι και Ράντολφ

Ήττα για τη Λοκομοτίβ χωρίς τους Μπαρτζώκα, Ντιλέινι και Ράντολφ
OBMAYKIN

Οι απουσίες των Μάλκολμ Ντιλέινι και Άντονι Ράντολφ σε συνδυασμό με την αποβολή του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου στοίχισαν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν την ήττα από τη Χίμκι (86-80) στον πρώτο προημιτελικό των playoffs της VTB League.

Το έργο της Λοκομοτίβ Κουμπάν στην έδρα της Χίμκι ήταν εκ προοιμίου δύσκολο. Τόσο γιατί η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει το πλεονέκτημα της έδρας, όσο και γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολόγιζε στους Μάλκολμ Ντιλέινι και Άντονι Ράντολφ, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού.

Όταν μάλιστα προέκυψε κι η αποβολή του προπονητή της (στο 23'14'') με δύο τεχνικές ποινές σε διάστημα 10'', ήταν ακόμη πιο απαιτητικό το έργο των φιλοξενούμενων από το Κρασνοντάρ. Η Χίμκι έκανε μεν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά της VTB League μετά τη σημερινή της επικράτηση (86-80), εν τούτοις τ ο αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι κάλλιστα διαφορετικό, αν οι παίκτες της "Λόκο" ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταίο δύο λεπτά του αγώνα.

Παρεμπιπτόντως, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι -παρά τις δύο πολύ σημαντικές απουσίες. Έφτασε μάλιστα στο +15 (21-36) στο 13'55'', αλλά η συνέχεια -μέχρι την ανάπαυλα- δεν ήταν ανάλογη. Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στο δίδυμο των Ράις και Σβεντ, που είχε 26 πόντους με 10/15 σουτ για να ανατρέψουν τα δεδομένα και να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα (42-41). Μέσα σε όλα, η Χίμκι ευτύχησε να σουτάρει με 9/14 από την περιφέρεια, την ώρα που ο Μπρόκχοφ (19 πόντοι με 5/8 τρίποντα) έκανε ό,τι μπορούσε για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αυτός που ανέλαβε να στηρίξει τον Αυστραλό φόργουορντ ήταν ο Τζάνινγκ, που σημείωσε μαζεμένα τρίποντα, για να αποτελέσει το alter ego του -μαζί με τον Κλαβέρ.

Όσο όμως οι Ράις (31π.) και Σβεντ (26π.) ήταν εύστοχοι και ο Χάνεϊκατ (8π., 10ριμπ., 4ασ.) έκανε όλη τη "βρώμικη δουλειά", η Χίμκι θα είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ (77-80) με 3'05'' να μένουν για το τέλος -και τον Χρήστο Παππά να ηγείται πλέον από τον πάγκο- αλλά στον εναπομείναντα χρόνο δεν σκόραραν ξανά. Αντίθετα, δέχθηκαν εννέα αναπάντητους πόντους και κάπως έτσι έχασαν το παιχνίδι, μαζί την πρώτη ευκαιρία που είχαν για το "μπρέικ" στη Μόσχα.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ