VTB LEAGUE

Η ΤΣΣΚΑ νίκησε την Χίμκι με τον Ιτούδη να αποβάλλεται

Η ΤΣΣΚΑ νίκησε την Χίμκι με τον Ιτούδη να αποβάλλεται

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας... άλωσε την έδρα της Χίμκι (81-96) και παρέμεινε αήττητη στην VTB-League. Αποβλήθηκε από το ματς ο Δημήτρης Ιτούδης, ξεχώρισαν οι Νάντο Ντε Κολό (23 πόντοι, 9 ασίστ) και Νικίτα Κουρμπάνοφ (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Στο ρωσικό ντέρμπι της VTB-League, στο οποίο αναμετρήθηκαν οι δύο εκπρόσωποι της στην EuroLeague και παράλληλα δύο Έλληνες προπονητές (Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποδέχτηκε τον Δημήτρη Ιτούδη), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βγήκε νικήτρια και πήρε το πολύτιμο "διπλό", καθώς επικράτησε της Χίμκι με 15 πόντους διαφορά (81-96). Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Νάντο Ντε Κολό έκανε το 6-0 στο πρωτάθλημα και παρέμεινε αήττητη στην διοργάνωση.

Το +12 της ΤΣΣΚΑ και η αποβολή του εξοργισμένου Ιτούδη

Η ΤΣΣΚΑ νίκησε την Χίμκι με τον Ιτούδη να αποβάλλεται

Κομβικό σημείο στην αναμέτρηση, η στιγμή που στο 34' η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με +12 (71-83), ύστερα από κάρφωμα του Κάιλ Χάινς, με τους φιλοξενούμενους ακολούθως να διαχειρίζονται έξυπνα το προβάδισμα τους, φτάνοντας στην επικράτηση με 96-81. Στα μέσα της τέταρτης περιόδου, ο Δημήτρης Ιτούδης διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές, βγαίνοντας εκτός εαυτού, με τους ρέφερι να τον αποβάλλουν με δεύτερη τεχνική ποινή. O Έλληνας κόουτς δεν αποχώρησε και παρακολούθησε την εξέλιξη του ματς όντας δίπλα στις τσιρλίντερ, παραμένοντας... εξοργισμένος. Ακολούθως, άνθρωπος της ασφάλειας του γηπέδου τον απομάκρυνε από τον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας του την έξοδο προς τα αποδυτήρια, όπως και αναφέρει ο κανονισμός.

Η ΤΣΣΚΑ νίκησε την Χίμκι με τον Ιτούδη να αποβάλλεται

ΜVP οι Ντε Κολό και Κουρμπάνοφ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε στην νίκη έχοντας για πρωταγωνιστές τους Νάντο Ντε Κολό και Νικίτα Κουρμπάνοφ. Ο Γάλλος γκαρντ "άγγιξε" το νταμπλ-νταμπλ, καθώς τέλειωσε το ματς με 23 πόντους (3/6 τρίποντα) και 9 ασίστ συν 5 ριμπάουντ, ενώ ο Ρώσος φόργουορντ έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 21 πόντους (3/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Πολύτιμη η συνεισφορά του Σέρχιο Ροντρίγκεθ (13 πόντοι, 9 ασίστ), ενώ διακρίθηκε και ο Κάιλ Χάινς (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα). Από την Χίμκι ξεχώρισε ο Αλεξέι Σβεντ (21 πόντοι, 5 ασίστ), ενώ ο Τόμας Ρόμπινσον αν και ξεκίνησε δυναμικά στο ματς (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ), ακολούθως χρεώθηκε με 4 φάουλ, με αποτέλεσμα να παίξει μόλις 10 λεπτά.

Χίμκι (Μπαρτζώκας): Σβεντ 21 (2), Μάρκοβιτς 10 (1), Γκιλ 6, Άντερσον 11 (3), Τόμας 13 (1), Βιάλτσεφ, Ζαίτσεφ, Τζένκινς 6 (2), Ρόμπινσον 10, Μόνια 4.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 13 (2 τρίποντα, 9 ασίστ), Χίγκινς 2, Κουρμπάνοφ 21 (3), Χάινς 15, Ντε Κολό 23 (3 τρίποντα, 8 ασίστ), Φριντζόν, Βοροντσέβιτς, Κλάιμπερν 14 (1), Χάντερ 8 (8 ριμπάουντ).

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 43-50, 68-72, 81-96

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ