VTB LEAGUE

Η αλήθεια για την απαγορευμένη ουσία του Τεόντοσιτς

Η αλήθεια για την απαγορευμένη ουσία του Τεόντοσιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη λίστα της WADA με τους αθλητές που έκαναν χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε -μεταξύ άλλων και- το όνομα του Μίλος Τεόντοσιτς. Παρόλ' αυτά, υπάρχει εξήγηση, αλλά και το σχετικό ντοκουμέντο.

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει σάλος με τις αποκαλύψεις που έγιναν από χάκερ (ρωσικής... προέλευσης) σχετικά με μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού που βρέθηκαν ντοπέ σε ελέγχους της WADA, με την παγκόσμια εταιρεία καταπολέμησης του ντόπινγκ, να μην δημοσιοποιεί το γεγονός.

Η Σερένα Ουίλιαμς και η Σιμόν Μπάιλς είδαν τα ονόματά τους σε αυτή τη λίστα, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τους εαυτούς τους. Δεν ήταν όμως οι μόνες που βρέθηκαν στο "στόχαστρο". Εσχάτως θόρυβος προκλήθηκε με τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος επίσης είδε το όνομά του στην ίδια λίστα. Κάποιοι θέλησαν πολύ γρήγορα να τον στήσουν στον τοίχο και να τον μετατρέψουν σε... ντοπέ.

Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική, κι αφορά στη σχετική επιβεβαίωση που υπάρχει από τη FIBA και την WADA για τους λόγους που έκανε χρήση της δεξαμεθαζόνης. Βλέπετε, ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε κάνει σχετικό αίτημα για να χρησιμοποιήσει την εν λόγω ουσία (δεξαμεθαζόνη) μέσω ένεσης, σε πολύ μικρή όμως ποσότητα. Ο λόγος; Οι έντονες ενοχλήσεις που είχε στον αυχένα, με αποτέλεσμα να μείνει μάλιστ α

Σε συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο της "ομάδας του στρατού" ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες πλευρές, κι αφού πήρε το "ΟΚ", εν συνεχεία προχώρησε σε χρήση της συγκεκριμένης ουσίας. Ως εκ τούτου, η βρέθηκε στο δείγμα που έδωσε μετά τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα (στις 14.1.2016), όπου παρεμπιπτόντως είχε 16 πόντους και 6 ασίστ, όπως επίσης λίγες ημέρες αργότερα όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετώπισε τη Μπίσονς για τη VTB League.

Θέλοντας μάλιστα να ξεδιαλύνουν άμεσα κάθε αμφιβολία περί της καθαρότητας και ειλικρίνειάς του αθλητή, δόθηκε στη δημοσιότητα το σχετικό έγγραφο της FIBA περί αδείας για τη χρήση των σταγόνων που περιλαμβάνουν τη δεξαμεθαζόνη. Τι προσφέρει η συγκεκριμένη ουσία; Απλά -και μόνο- ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα ζαχάρου. Μέχρις εκεί.

Η αλήθεια για την απαγορευμένη ουσία του Τεόντοσιτς

Mozzart Sport , εξήγησε ότι " είχα κάνει χρήση της δεξαμεθαζόνης, μετά από σχετική προτροπή του ιατρικού επιτελείου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον περασμένο Ιανουάριο για να ξεπεράσω τους πόντους που είχα στον αυχένα. Αν θυμάστε φορούσα κολάρο τότε, γι αυτό πήρα τη συγκεκριμένη ουσία. Πριν κάνω χρήση της όμως είχα πάρει τη σχετική άδεια από τη FIBA". Όσο για αυτούς που τον κατηγόρησαν πολύ γρήγορα πως είναι ντοπέ; " Κάποιοι με κατηγόρησαν, οπότε τώρα καταλαβαίνουν πως όλο αυτό δεν είχε να κάνει με χρήση απαγορευμένης ουσίας. Δεν χρειάζομαι κάποιου είδους ντοπάρισμα για τις ασίστ που βγάζω. Έτσι γεννήθηκα".

Κάπως έτσι, έληξε ο συναγερμός...

Η αλήθεια για την απαγορευμένη ουσία του Τεόντοσιτς
TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ