VTB LEAGUE

Φυλακίστηκε στη Σιβηρία ο Ρώσος πρόεδρος-παίκτης

Φυλακίστηκε στη Σιβηρία ο Ρώσος πρόεδρος-παίκτης

Η Κράσνι Οκτιάμπρ είναι η ομάδα που στην τρίτη χρονιά της ύπαρξης της έπαιξε Eurocup, που υπέγραψε πέρυσι τον Βον Ουέιφερ και που είχε για πρόεδρο έναν τύπο, ο οποίος ενίοτε έπαιζε και στα ματς. Ε, αυτός ο τύπος είναι πια στη Σιβηρία. Τι έκανε;

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2013 ήταν που κυκλοφόρησε η είδηση για έναν πρόεδρο ρωσικής ομάδας, ο οποίος είχε και δελτίο παίκτη και όποτε... το επιθυμούσε, φορούσε σορτσάκι και έπαιζε στα ματς . Αυτός ο τύπος ήταν ο Ντμίτρι Γκερασιμένκο, ο οποίος στην τρίτη χρονιά ύπαρξης του συλλόγου, ζήτησε να παίξει Eurocup και... το πέτυχε, ενώ πέρυσι μπήκε στα playoffs της VTB Unitel League. Κορυφαία στιγμή, ήταν όταν απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ, από το ρωσικό κύπελλο .

Φέτος, έμεινε στην κανονική περίοδο της λίγκας και όλοι περίμεναν την επόμενη κίνηση. Αυτή δεν θα αφορά τον Γκερασιμένκο, καθώς την Τετάρτη (27/5) συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Μόσχας, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει της σύλληψης. Βλέπετε, είχε εκδοθεί ένταλμα, διότι είναι κατηγορούμενος για εγκληματική πράξη ("τεράστιου βαθμούς απάτη"). Τι έκανε; Πήρε τα χρήματα μιας επιχείρησης που εδρεύει στη Σιβηρία (η ZMZ Energo προμήθευε φυσικό αέριο για μέσα μαζικής μεταφοράς) και της οποίας ήταν υπεύθυνος (ποσό της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που προερχόταν από καταναλωτές) και μετά κήρυξε πτώχευση. Ο φάκελος του άνοιξε τον Ιούλιο του 2014 από τις αρχές και ολοκληρώθηκε τώρα. Μετά τη σύλληψη του, οδηγήθηκε σε φυλακή της Σιβηρίας.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ