VTB LEAGUE

Επιβλητική η Χίμκι του MVP Αλεξέι Σβεντ

Επιβλητική η Χίμκι του MVP Αλεξέι Σβεντ

Η Χίμκι διέλυσε τη Ζενίτ 97-73 και μείωσε την ημιτελική σειρά της VTB League σε 1-2 νίκες. MVP της σεζόν ανακηρύχθηκε ο Αλεξέι Σβεντ, ανακοινώθηκε και η καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Μία ημέρα μετά το βαρύ πρόστιμο για τον τρόπο που διαμαρτυρήθηκε στον δεύτερο αγώνα με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο Αλεξέι Σβεντ ήταν πάλι ο πρωταγωνιστής της ημέρας στη VTB League. Για καλό αυτή τη φορά... Το απόγευμα ο 28χρονος σούτινγκ γκαρντ αναδείχθηκε ο MVP της κανονικής περιόδου και λίγη ώρα αργότερα οδήγησε τη Χίμκι στην εμφατική νίκη επί της Ζενίτ με 97-73, μειώνοντας έτσι την ημιτελική σειρά σε 1-2.

Ο Σβεντ πέτυχε 17 από τους 22 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο και ήταν απολαυστικός, όπως και ολόκληρη η Χίμκι, η οποία άνοιξε τη διαφορά από τις αρχές της δεύτερης περιόδου (39-22 στο 13') και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τη Ζενίτ, καθώς στο 30' ξέφυγε με 80-58 και στο 38' ανέβασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +27 (96-69).

Πέρα από τον Σβεντ, που συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς μαζί με τους Νάντο Ντε Κολό, Σεργκέι Καράσεβ, Φρανκ Ελεγκαρ και Νικ Μίνεραθ, διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Μάρκο Τοντόροβιτς (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Ι Τζέι Ρόουλαντ (17 πόντοι) για τη Χίμκι. Από πλευράς Ζενίτ ξεχώρισαν οι Καράσεβ (14 πόντοι) και Στέφαν Μάρκοβιτς (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ