VTB LEAGUE

Ένα δεκάλεπτο έφτανε στη Χίμκι

Ένα δεκάλεπτο έφτανε στη Χίμκι
KHIMKI MOSCOW REGION BC / TWITTER

Μετά τον Δημήτρη Πρίφτη, ήταν η ώρα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο τη VTB League της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η Χίμκι "πάτησε το γκάζι" στο γ' δεκάλεπτο και έφτασε σε άνετη επικράτηση επί της Τσμόκι Μινσκ (83-55).

Η VTB League έχει έντονο ελληνικό χρώμα φέτος, με την εκκίνησή της να είναι εντυπωσιακή για τα γαλανόλευκα χρώματα. Λίγη ώρα μετά το +34 της Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη , ήρθε το +28 της Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα επί της Τσμόκι Μινσκ (83-55).

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της ρωσικής ομάδας μόνο στο α' μέρος, αφού μετά την ανάπαυλα όλα πήραν τον δρόμο τους. Με μονοψήφιο αριθμό πόντων (9) για παθητικό και την επίθεσή της να δουλεύει εξαιρετικά, η Χίμκι δεν δυσκολεύτηκε να ξεφύγει στο σκορ και να "σφραγίσει" επί της ουσίας τη νίκη της στο φινάλε της γ' περιόδου. Κι όλα αυτά την ώρα που ο Τόμας Ρόμπινσον και ο Τάιλερ Χάνεϊκατ παρακολουθούσαν τον αγώνα από την εξέδρα με πολιτικά. Ο πρώτος αφίχθη πριν από μερικές ώρες στη Ρωσία και από αύριο (6/10) αναμένεται να μπει στις προπονήσεις της νέας του ομάδας, ενισχύοντάς τη σημαντικά στη θέση "5".

Ποιος ήταν πρώτος σκόρερ για τους νικητές; Ο συνήθης ύποπτος! Ο Αλεξέι Σβεντ (19π., 5ασ.) συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο Eurobasket, κυριαρχώντας στο παρκέ απέναντι στους αντιπάλους του. Διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσε επίσης ο Τσαρλς Τζένκινς (14π.) για τη Χίμκι, η οποία είδε τους 11/12 παίκτες της να σκοράρουν εντός παιδιάς. Μοναδικός που δεν τα κατάφερε ήταν ο Τιμοφέι Γιακούσιν.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντέιβιντ Κράβις (10π.) ήταν ο μοναδικός που σκόραρε με συνέπεια για την Τσμόκι Μινσκ, η οποία είδε τα λάθη της να δίνουν αρκετά εύκολα καλάθια στους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 39-35, 62-44, 83-55.

ΧΙΜΚΙ (Μπαρτζώκας): Σβεντ 19 (2/7 τρίπ.), Γκιλ 9 (4/4 δίπ.), Άντερσον 3 (1), Τζένκινς 14 (4/5 τρίπ.), Τόμας 8 (8 ριμπ.), Βιάλτσεφ 9 (3), Ζάιτσεφ 5, Μάρκοβιτς 9 (1/6 σουτ, 7 ασ.), Σοκόλοφ 2, Ζούμπκοφ 2, Μόνια 3 (1), Γιακούσιν.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ