VTB LEAGUE

Απίστευτο φινάλε στο Καζάν, θρίαμβος της Ούνικς

Απίστευτο φινάλε στο Καζάν, θρίαμβος της Ούνικς

Ο Κουίνο Κολόμ σκόραρε 3,7'' πριν από τη λήξη και η Ούνικς Καζάν νίκησε τη Χίμκι 80-79, παραμένοντας αήττητη στη VTB League (VIDEO).

Ο ελληνικός "εμφύλιος" βάφτηκε "πράσινος" στη VTB League. Και ήταν συγκλονιστικός. Η Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη βρισκόταν πίσω στο σκορ σχεδόν επί 40 λεπτά, ωστόσο κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 11 πόντων (66-77) στα τελευταία δύο λεπτά και να νικήσει τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα 80-79, χάρις σε κοντινό σουτ του Κουίνο Κολόμ 3,7'' πριν από τη λήξη!

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. Η Ούνικς "έτρεξε" σερί 10-0 μέσα σε λιγότερο από ενάμισι λεπτό και με 29'' να απομένουν πλησίασε στον πόντο (76-77). Ο Σβεντ κέρδισε φάουλ στην επόμενη φάση και έβαλε 2/2 βολές, ωστόσο στην επόμενη επίθεση ο Κολόμ απάντησε κι αυτός με 2/2 βολές στα 9,5''. Σε εκείνο το σημείο ο Τάιλερ Χάνικατ έκανε το μοιραίο λάθος.

Μοιραίος ο Χάνικατ

Ο Αμερικανός φόργουορντ επιχείρησε από την επαναφορά να βρει ένα συμπαίκτη του με πάσα μισού γηπέδου, αλλά ο υποψιασμένος Κολόμ έκλεψε τη μπάλα στον αέρα (υπό την υποψία μπρος-πίσω) και με 3,7'' να απομένουν ευστόχησε σε ένα ολίγον τι ανορθόδοξο σουτ, το οποίο αποδείχθηκε και το νικητήριο. Κι όμως, η Χίμκι πρόλαβε να κάνει επίθεση (παρότι δεν είχε τάιμ άουτ), μόνο που το λέι-απ που επιχείρησε στην εκπνοή ο Τζένκινς ήταν άστοχο!

Κάπως έτσι η Ούνικς παρέμεινε αήττητη σε έξι αγώνες και υποχρέωσε τη Χίμκι στην τρίτη συνεχόμενη ήττα της στη VTB League. Οι Κολόμ (18 πόντοι), Λάσμε (16 πόντοι), Ετζίμ (16 πόντοι) και Σμιθ (14 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Ούνικς, ενώ από τη Χίμκι ξεχώρισαν οι Σβεντ (28 πόντοι), Γκιλ (20 πόντοι).

Παρακολουθήστε το νικητήριο καλάθι του Κουίνο Κολόμ:

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ