ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Συγχώνευση Ζάλγκιρις-Λιέτουβος Ρίτας

Συγχώνευση Ζάλγκιρις-Λιέτουβος Ρίτας

Έχουν συμπληρώσει δεκαετία αντιπαλότητας και σε αυτό το διάστημα κατάφεραν να γίνουν τα hot ονόματα της Λιθουανίας. Πληροφορίες ωστόσο, αναφέρουν πως Ζάλγκιρις και Λιέτουβος Ρίτας δεν αποκλείεται να ενωθούν, για το καλό όλων.

Όπως αναφέρει η delfi.lt, μολονότι οι εκπρόσωποι των συλλόγων δεν κρύβουν την αντιπάθεια τους (ένθεν κι ένθεν), οι καταστάσεις τους έχουν υποχρεώσει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν το ενδεχόμενο της συγχώνευσης τους, προκειμένου να επιβιώσουν. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι υπάρχουν και χορηγοί που ενδιαφέρονται να δώσουν... χείρα βοηθείας.

Ο πρόεδρος της Λιέτουβος Ρίτας, Γκεβίντας Βαϊνάουσκας δεν διέψευσε, μηδέ επιβεβαίωσε την πληροφορία. Αυτό που είπε ήταν πως "προς το παρόν είμαι μακριά από τη Λιθουανία και θα επιλέξω να μη σχολιάσω". Ο GM της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας στάθηκε στο γεγονός ότι "έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς, με την Μπαρτσελόνα και δεν είναι η ώρα για να ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο".

Ο εκπρόσωπος της LKL (βλ. λιθουανική λίγκα), Ρομουάλντας Μπραζάουσκας είπε ότι "προσωπική μου άποψη είναι πως τέτοια συγχώνευση, θα κάνει κακό και στις δυο ομάδες, στο μέλλον. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω περαιτέρω". Ο Δήμαρχος του Βίλνιους, Αρτούρας Ζουόκας εξήγησε πως στο μυαλό του οι συνέπειες της ένωσης μπορεί να είναι θετικές. "Πάντα συνεργαζόμουν με το δήμο του Κάουνας. Οι διαφορές των δύο πόλεων περιορίζονται μόνο όταν βρίσκονται οι εκπρόσωποι τους στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά και αυτό γίνεται προς όφελος της εθνικής μας ομάδας. Θα καλωσόριζα μια τέτοια συνεργασία".

Ο Δήμαρχος του Κάουνας, Άντριους Κουπτσίνσκας το πήγε ένα βήμα παραπέρα: "Αν πρόκειται για κάποια σοβαρή πρόταση, θα ήταν χρήσιμο να παίξει η ομάδα στο Κάουνας, όπου εδρεύει η ομάδα με την 70ετη ιστορία".

Το -πληρέστατο- ρεπορτάζ, καταλήγει στο ότι την ερχόμενη εβδομάδα, εκπρόσωποι των ομάδων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, επί του θέματος.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ