ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Η ΤΣΣΚΑ στο Μουσείο της ΧΑΝΘ

Η ΤΣΣΚΑ στο Μουσείο της ΧΑΝΘ

Το Μουσείο της ΧΑΝΘ επισκέφτηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Διαβάστε τι δήλωσαν οι Ιτούδης, Κριάπα και δείτε το φωτογραφικό υλικό από την ξενάγηση.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού που έκανε στη Θεσσαλονίκη για τους φιλικούς αγώνες με τον Αρη και τον ΠΑΟΚ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και το Μουσείο της ΧΑΝΘ. Ο Δημήτρης Ιτούδης και οι παίκτες του ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα και την κατάκτηση της Ευρωλίγκα της σεζόν 2015-16.

" Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε μια σπουδαία ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ εδώ στην Χ.Α.Ν.Θ., στο μέρος όπου πρωτοπαίχθηκε το μπάσκετ στην Ελλάδα" δήλωσε ο Α΄Αντιπρόεδρος του δ.σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Πάρις Γαβριηλίδης. " Συγχαρητήρια για τις επιτυχίες σας, για την κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκα, συγχαρητήρια και προσωπικά στον Δημήτρη Ιτούδη έναν καταξιωμένο Έλληνα τεχνικό και εύχομαι να έχετε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον".

Η ΤΣΣΚΑ συνοδευόταν από ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο το οποίο κατέγραψε όλη την εκδήλωση, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς προσφέρθηκε να συνεισφέρει ο ίδιος με προσωπικά αντικείμενα από την συλλογή του στην προσπάθεια συγκέντρωσης υλικού της Χ.Α.Ν.Θ.

" Προσπαθούμε να διδαχθούμε από την ιστορία ανθρώπων που ήταν πρωτοπόροι και δίδαξαν το μπάσκετ" τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης. " Η ΧΑΝΘ κάνει μια αξιέπαινη προσπάθεια και σήμερα γίναμε όλοι περισσότερο πλούσιοι σε γνώσεις. Εύχομαι στα μικρά παιδιά που είναι σήμερα εδώ καλή πρόοδο, τους συμβουλεύω να συνεχίσουν την προσπάθεια, είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια κι αυτοί θα βρίσκονται στην θέση που βρισκόμαστε σήμερα εμείς εδώ ως ομιλητές" συμπλήρωσε ο Ελληνας προπονητής.

Ο Βίκτορ Κριάπα είπε από την πλευρά του: " Ήταν μια όμορφη εμπειρία για εμάς. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα ταίμ άουτ από τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ιστορική ομάδα, ήταν χρήσιμο να μάθουμε κάποιες λεπτομέρειες και για το πως γεννήθηκε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Φεύγουμε με τις καλύτερες αναμνήσεις".

Ακολούθως έγινε και η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών. Οι κ.κ. Γαβριηλίδης (Α΄ Αντιπρόεδρος) και Γεωργιάδης (Β΄Αντιπρόεδρος) βράβευσαν την ομάδα της ΤΣΣΚΑ αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη, ενώ ο Γιωργής Μπουσβάρος έδωσε στην αποστολή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας συλλεκτικά μπλουζάκια με τα λογότυπα της ΤΣΣΚΑ και της ΧΑΝΘ με τα οποία φωτογραφήθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης. Από την άλλη, η ρωσική ομάδα πρόσφερε μια φανέλα της ομάδας υπογεγραμμένη από όλους τους καλαθοσφαιριστές της.

Η ΤΣΣΚΑ στο Μουσείο της ΧΑΝΘ
Η ΤΣΣΚΑ στο Μουσείο της ΧΑΝΘ
Η ΤΣΣΚΑ στο Μουσείο της ΧΑΝΘ
Η ΤΣΣΚΑ στο Μουσείο της ΧΑΝΘ
TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ