ΣΙΕΝΑ

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Μινούτσι

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Μινούτσι

Το ΣΔΟΕ της Ιταλίας δημιούργησε την επιχείρηση "Time Out" αποκλειστικά και μόνο για τον Φερντινάντο Μινούτσι, με τα αποτελέσματα των ερευνών να οδηγούν στη σύλληψη του, σήμερα στις 9.50 το πρωί. Δείτε το video.

Πρωί πρωί, με την αυγή, το ΣΔΟΕ της Ιταλίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Φερντινάντο Μινούτσι, πρώην πρόεδρο και ιδιοκτήτη της Σιένα και νυν πρόεδρο της ιταλικής λίγκας -η θητεία του πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου. Η σύλληψη του είναι περιορισμός κατ' οίκον, ενώ το κράτος κινήθηκε και εναντίον τριών άλλων ανθρώπων, με τους οποίους φέρεται να ίδρυσε την εταιρία που "ξέπλενε" χρήματα και "έκρυψε" 30 εκατομμύρια ευρώ, από την εφορία της χώρας.

Μαζί με τον Μινούτσι λοιπόν, συνελήφθησαν οι Σαμαρίνι Στεφέν, πρόεδρος της Essedue Promotion (εταιρία της Ρίμινι που λειτουργούσε προς όφελος διάφορων αθλημάτων και είχε αναλάβει τη διαχείριση της Σιένα), Νίκολα Λομπαρντίνι (υπεύθυνος των οικονομικών στην εν λόγω εταιρία) και Όλγα Φινέτι, γραμματέα της Σιένα. Όλοι θα είναι περιορισμένοι στα σπίτια τους, μέχρι νεοτέρας, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκληματική σχέση που στόχο είχε τις λανθασμένες δηλώσεις στην εφορία. Ο ανακριτής διέταξε και κατασχέσεις, για το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μινούτσι εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο Carlton της Μπολόνια, για θέματα που αφορούν τη λίγκα του μπάσκετ και μεταφέρθηκε (με χειροπέδες) στη Σιένα, στις 9.50 το πρωί.

Η επιχείρηση "Time Out" που δημιουργήθηκε για το πρώην αφεντικό της Σιένα στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 και απασχολεί 17 άτομα (σε Σιένα, Ρώμη, Μιλάνο και Ρίμινι), έκανε φύλλο και φτερό όλα τα οικονομικά δεδομένα που εμφάνιζε η Mens Sana Basket Spa, αλλά και οι λοιπές εταιρίες που σχετίζονταν μαζί της, ώστε να διαπιστώσει αν ισχύουν οι πληροφορίες για φοροδιαφυγή ή όχι. Βρέθηκαν στοιχεία για "μαύρο" χρήμα, που μεταφέρθηκε σε λογαριασμούς του εξωτερικού. Τότε ήταν που ο Μινούτσι είχε παραιτηθεί από αφεντικό και έγινε general manager, έως τον περασμένο Μάρτιο, οπότε εξελέγη ως πρόεδρος της ιταλικής λίγκας.

Το 2013 το γειτονικό ΣΔΟΕ είχε αναφέρει πως διερευνά υπόθεση απόκρυψης 23 εκατ. ευρώ, με τις έρευνες να εντείνονται τις τελευταίες εβδομάδες και τον εισαγγελέα να αποκτά τα στοιχεία που χρειαζόταν, για να προχωρήσει σε συλλήψεις. Να θυμίσουμε πως η Σιένα είχε κάνει αίτηση πτώχευσης, που δεν έγινε αποδεκτή.

Τι αποκάλυψαν οι ερευνητές

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι της υπηρεσίας οικονομικών αποκάλυψαν και ότι ο Μινούτσι έχει αναγνωριστεί ως το αφεντικό της ιστορίας και ο δημιουργός του συστήματος. Τι έκανε; Χρησιμοποιούσε τη Σιένα (ύψιστου επιπέδου αθλητικό οργανισμό, σε Ιταλία και Ευρώπη), για τα θέματα του. Δεν πλήρωνε ποτέ φόρους και υπέγραφε παίκτες, με λεφτά που δεν είχε -οι αμοιβές ήταν με "μαύρο" χρήμα. Έτσι, είχε την καλύτερη δυνατή ομάδα, εμφανίζοντας το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Φυσικά, άλλαζε τον ισολογισμό που εμφάνιζε στο τέλος κάθε σεζόν, για να παίζει στη λίγκα. Τα λεφτά που "έκρυβε" τα χρησιμοποιούσε για τους παίκτες, αλλά και τον εαυτό του. Χρησιμοποιούσε ψευδείς αποδείξεις, ανύπαρκτων επιχειρήσεων που είχε "στήσει" σε όλη την Ιταλία. Κατ' αυτόν τον τρόπο, "έβγαλε" 2 εκάτ. ευρώ για τον εαυτό του, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 16 εκάτ. ευρώ "μαύρου" χρήματος, για 17 παίκτες πρώτης γραμμής και οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Η Σιένα ήταν το οικονομικό "καμουφλάζ" για να πουλήσει -με τους συνεργούς του- σε απίστευτη τιμή (8 εκάτ. ευρώ) το brand της Mens Sana.

TAGS ΣΙΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ