ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Βετούλας: "Δύσκολα με Δόξα Λευκάδας ο Κίκι Κλαρκ"

Βετούλας: "Δύσκολα με Δόξα Λευκάδας ο Κίκι Κλαρκ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Σάββατο (15/10) ο Προμηθέας Πάτρας θα αντιμετωπίσει τη Δόξα Λευκάδας, στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του στην Stoiximan.gr Basket League. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο οι άνθρωποι των νεοφώτιστων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου

Το προσεχές Σάββατο (15/10) είναι μια ιστορική μέρα για το σωματείο του Προμηθέα Πάτρας, καθώς δίνει τον πρώτο του αγώνα στη Stoiximan.gr Basket League στην έδρα του. Θα αντιμετωπίσει την επίσης νεοφώτιστη Δόξα Λευκάδας, που προέρχεται από μια μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Προμηθέας από τη μεριά του την πρώτη αγωνιστική του νέου Πρωταθλήματος αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ και τα κατάφερε περίφημα, με βάση τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και γνώρισε την ήττα με 10 μόλις πόντους διαφορά (81-71). Οι άνθρωποι της πατρινής ομάδας πραγματοποίησαν την Πέμπτη (13/10) συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Βετούλας, προπονητής της ομάδας, και ο Νίκος Γκίκας, πόιντ γκαρντ των Πατρινών.

Ο πρώτος επικεντρώθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να ενσωματωθούν στην ομάδα τα πολλά καινούργια πρόσωπα, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Κίκι Κλαρκ, που προπονείται με τους Πατρινούς και το επόμενο διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση της απόκτησης του, πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι του Σαββάτου. Από την άλλη ο 26χρονος πλέι μέικερ του Προμηθέα χαρακτήρισε το παιχνίδι με την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου must win.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Βετούλα

" Όλοι γνωρίζουν την κρισιμότητα και την σοβαρότητα της προσεχούς αναμέτρησης, καθώς είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην έδρα μας για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Παίζουμε στο γήπεδό μας μετά από έναν περίπου μήνα από το τελευταίο μας φιλικό παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στη νίκη. Το τελευταίο διάστημα είχαμε δυο στόχους: Αφενός να παίζουμε καλά, βελτιώνοντας καθημερινά το παιχνίδι μας και αφετέρου να ενσωματώσουμε άμεσα στο κλίμα και στην φιλοσοφία της ομάδας τον Ρασάντ Άντερσον. Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο παίκτη που έδειξε και δείχνει μεγάλη προσαρμοστικότητα. Αντιμετωπίσαμε και κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών τις τελευταίες ημέρες, όπως αυτό με τον Μοχάμεντ Φαγιέ, που έμεινε εκτός προετοιμασίας για 1-2 ημέρες. Πλέον, στις προπονήσεις μετέχει και ο Κίκι Κλαρκ από τον οποίον θέλουμε να δούμε αν και πώς μπορεί να μας βοηθήσει. Το πιο πιθανό είναι, πάντως, να μην παίξει κόντρα στη Δόξα Λευκάδας. Ο αντίπαλός μας προέρχεται από μια μεγάλη νίκη. Είχε τρομερό ποσοστό ευστοχίας, ενώ διαθέτει και έμπειρους Έλληνες παίκτες, αλλά και πολύ καλούς ξένους. Ξέρουμε ότι το μεταξύ μας παιχνίδι είναι πιο σημαντικό για εμάς που είμαστε οι γηπεδούχοι, όμως δεν έχουμε άγχος, ούτε νιώθουμε πίεση. Αυτά, άλλωστε, τα γνωρίζαμε από την αρχή. Όλοι οι παίκτες και όλοι οι προπονητές του τιμ είμαστε έτοιμοι. Καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Γκίκα

" Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην έδρα μας για φέτος και θέλουμε τη νίκη και μόνο τη νίκη. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να αγκαλιάσει την ομάδα. Δεν νιώθουμε πίεση ως γηπεδούχοι. Θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει σκληρά. Έχουμε ένα έξτρα κίνητρο για θέλουμε τη νίκη προκειμένου να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας. Διαθέτουμε και την ικανότητα και την εμπειρία για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε αρκετά καλά. Πραγματοποιήσαμε μια αρκετά καλή εμφάνιση που αποτελεί εχέγγυο για την συνέχεια. Γνωρίζουμε καλά τη Δόξα. Επειδή, όμως, το παιχνίδι είναι must win για εμάς και κρύβει παγίδες, χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση εκ μέρους μας σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης".

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ