ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Σάδα στον Προμηθέα Πατρών

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Σάδα στον Προμηθέα Πατρών

Ο Βίκτορ Σάδα είναι μια ανάσα από τη μετακόμισή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Προμηθέα Πατρών και το Sport24.gr παρουσιάζει πως ο 32χρονος πλεϊμέικερ ήρθε στο προσκήνιο.

Από το πουθενά... Βίκτορ Σάδα για τον Προμηθέα Πατρών . Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα ήρθε στο προσκήνιο για τους νεοφώτιστους, οι οποίοι φρόντισαν να καλύψουν άμεσα τα "θέλω" του και να εξασφαλίσουν το προφορικό "ναι" -σε πρώτο βαθμό. Μέχρι την υλοποίηση της σπουδαίας μεταγραφής όμως υπάρχουν αρκετά ακόμη βήματα που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ώρες.

Μία μεταγραφή που εφόσον ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες κινήσεις που έχουν γίνει το φετινό καλοκαίρι στην Basket League. Μιλάμε άλλωστε για μια έναν παίκτη με εννιά χρόνια προϋπηρεσίας στην EuroLeague, με τα χρώματα των "μπλαουγκράνα", αλλά και δύο μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις με την Ισπανία (χρυσό στη Λιθουανία το 2011, ασημένιο στο Λονδίνο το 2012).

Αλήθεια όμως, πως προέκυψε η περίπτωσή του; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, ο 32χρονος πλεϊμέικερ προτάθηκε στους ανθρώπους των νεοφώτιστων στις αρχές της εβδομάδας, κι αφού είχε μεσολαβήσει το "ναυάγιο" με τον Δημήτρη Κατσίβελη.

Παρένθεση. Οι άνθρωποι του Προμηθέα Πατρών προσέγγισαν την πλευρά του πρώην παίκτη των Ολυμπιακού και ΑΕΚ, αλλά η πρόταση που κατέθεσαν απείχε σημαντικά από αυτό που ήθελε να ακούσει ο ίδιος. Γι αυτό δεν προχώρησε περισσότερο το θέμα του, παρά έμεινε σε τόσο πρώιμο στάδιο. Κλείνει η παρένθεση.

Κάπως έτσι, το όνομα του Βίκτορ Σάδα κέρδισε πολύ γρήγορα πόντους, αφού η ομάδα του Νίκου Βετούλα είχε μεγάλη ανάγκη από έναν ακόμη πόιντ γκαρντ. Κι από τη στιγμή που το βιογραφικό του πρώην "μπλαουγκράνα" ήταν τόσο εντυπωσιακό, δεν τέθηκε θέμα προτίμησης ή όχι. Έγινε απευθείας η επαφή με τον εκπρόσωπό του. Το ποσό που προσφέρθηκε στον παίκτη δεν είναι μεγάλο (περί τις 10.000 ευρώ μηνιαίως), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν του έφτανε.

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε, έχει διαμηνύσει πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βρεθεί σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, προκειμένου να διεκδικήσει -στη διάρκεια της σεζόν- την επιστροφή του είτε στη Liga Endesa είτε στην EuroLeague. Έχει άλλωστε μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στις ικανότητές του, θεωρώντας πως δεν θα αργήσει να βρει αυτό που ψάχνει στην Ισπανία.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως μέχρι στιγμής δεν έφτασε στα χέρια του κάποια πρόταση από ομάδα της Liga Endesa, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει προετοιμασία με τη β' ομάδα της Μπαρτσελόνα, που αποτελεί κυρίως από πιτσιρικάδες. Βλέπετε, πέρσι είχε μόλις 4.3 πόντους (με 15% στα τρίποντα!), 3 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ κατά μέσο όρο στο ισπανικό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να μην... συγκινήσει κάποια ομάδα στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Προμηθέας Πατρών του δίνει όμως τη δυνατότητα να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, να έχει ηγετικό ρόλο (ήτοι να φτιάξει αρκετά τους αριθμούς του) και να διεκδικήσει την επιστροφή σε Liga Endesa και -γιατί όχι;- στην EuroLeague. Άλλωστε μέχρι το 2014 ήταν βασικό στέλεχος της Μπαρτσελόνα, που διεκδικούσε κάθε χρόνο τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Μπορεί να μεσολάβησαν δύο χρονιές δίχως ιδιαίτερα πράγματα -από άποψης αριθμών- στην Ανδόρα, αλλά το βιογραφικό του δεν παύει να είναι εντυπωσιακό.

Όλα αυτά θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν στον Προμηθέα Πατρών, με τον Νίκο Βετούλα να προσδοκά στην απόκτησή του προκειμένου να του δώσει άμεσα την "μπαγκέτα" της ομάδας. Μιλάμε άλλωστε για μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα, που θα κάνει τη διαφορά στους νεοφώτιστους. Κι ας είναι κακός σουτέρ...

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ