ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι...

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι...

Η νίκη του Προμηθέα Πατρών επί του Απόλλωνα Πατρών δεν ήταν τυχαία, ούτε ήρθε ξαφνικά. Ο Βαγγέλης Λιόλιος αποδεικνύεται πρωταγωνιστής της περίφημης ελληνικής παροιμίας. Το Sport24.gr εξηγεί.

Πόσο πιθανό ήταν πριν μια πενταετία να συναντηθούν ο Προμηθέας κι ο Απόλλων Πατρών στα μεγάλα σαλόνια; Ουδείς το είχε κατά νου. Πόσω μάλλον το να κερδίζει ο "μικρός" της πόλης τον "μεγάλο" -και μάλιστα στο "σπίτι" του .

Ενδεχομένως ακόμη κι ο "ισχυρός άνδρας" των χθεσινών θριαμβευτών, Βαγγέλης Λιόλιος, να μην αντιλαμβανόταν πως αυτό που δημιουργεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια θα είναι σε θέση να διεκδικεί κάτι παραπάνω από την απλή σωτηρία στην Stoiximan.gr Basket League.

Η ενασχόλησή του με τον Προμηθέα Πατρών δεν ήρθε ακριβώς κατά τύχη, αλλά θα μπορούσε να είχε πολύ διαφορετική πορεία από αυτή που απέκτησε προϊόντος του χρόνου. Αν οι άνθρωποι του Απόλλωνα Πατρών δεν απαντούσαν αρνητικά πριν από μερικά χρόνια στην πρόταση που τους κατέθεσε προκειμένου να αναλάβει το management του συλλόγου, όλα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

Μικρή σημασία έχει αυτό όμως, αφού εκείνο το "όχι" που άκουσε από τα χείλη τους, γέμισε με βενζίνη το ντεπόζιτο των προσδοκιών και των ονείρων του. "Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι", σκέφτηκε κι είπε να προχωρήσει άμεσα το μεγαλόπνοο σχέδιο που είχε στο μυαλό του για να γιγαντώσει τον Προμηθέα Πατρών. Μια ομάδα που ουδείς εκτός των αχαϊκών συνόρων γνώριζε πριν μια πενταετία. Φρόντισε ο ίδιος όμως να τη μάθει όλη η Ελλάδα το 2016.

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι...

θα ήμουν αχάριστος άμα έλεγα το παραμικρό για τον Απόλλωνα Πατρών. Ήταν απλά ένα παιχνίδι, εύχομαι στην ομάδα του Απόλλωνα Πατρών να πετύχει τους στόχους της. Τους ευχαριστώ πολύ"), δέχθηκαν μετά χαράς την πρόταση για εμπλοκή στα κοινά του Προμηθέα Πατρών. Κι από εκεί έφτιαξαν μια ομάδα που κοιτάζει ψηλά.

Το δεύτερο κομμάτι (οι υποδομές) έδειξε επίσης πως ο Βαγγέλης Λιόλιος δεν βλέπει την παρουσία της ομάδας του στην Stoiximan.gr Basket League ως κάτι προσωρινό. Οι νεοφώτιστοι, μια ομάδα που δεν είχε σταθερή έδρα, μπήκαν στο "Δημήτρης Τόφαλος". Πρώτα όμως έγινε ολικό λίφτινγκ, το οποίο κόστισε εξαψήφιο αριθμό ευρώ, για να μετατραπεί σε... παλατάκι.

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι...

τη διοίκηση του Προμηθέα για όλα όσα έχει παρουσιάσει εντός και εκτός παρκέ. Την τελευταία φορά που βρέθηκα σε αυτό το γήπεδο δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είδα σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό τα παιχνίδια της Α1 να διεξάγονται σε τέτοια γήπεδα με κόσμο στις κερκίδες".

Ο Προμηθέας Πατρών λοιπόν αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από παροδική λύση για την Stoiximan.gr Basket League, αν κρίνουμε από την όρεξη και τη διάθεση του διοικητικού του ηγέτη, με φόντο το μέλλον. Κι η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει μεγάλη ανάγκη από ανθρώπους σαν τον Βαγγέλη Λιόλιο και ομάδες σαν τον Προμηθέα Πατρών. Διαφωνεί κανείς;

Αν ναι, δεν έχει παρά να τραβήξει μέχρι την Πάτρα και να βρεθεί στο "Δημήτρης Τόφαλος" για να πάρει μια γεύση από τον... καφέ που σερβίρεται.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ