ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης ο Γκίκας

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μετά από έξι αγώνες στο πρωτάθλημα, ο Νίκος Γκίκας έχει αποδείξει πως είναι απολύτως δικαιολογημένη η κλήση του στην Εθνική Ανδρών για τα "παράθυρα". Πέραν αυτού, είναι μεταξύ των κορυφαίων πασέρ της Ευρώπης!

Η δεύτερη χρονιά του στον Προμηθέα Πατρών έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις για τον Νίκο Γκίκα. Ο Μάκης Γιατράς τού έχει δώσει τον ρόλο του βασικού πλεϊμέικερ της ομάδας, περιμένοντας από εκείνον να βγάλει στο παρκέ την ποιότητα και την ικανότητά του στο κομμάτι της δημιουργίας. Έξι αγωνιστικές μετά την εκκίνηση της Stoiximan.gr Basket League, ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών δικαιώνεται πλήρως για τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού η ομάδα του μετράει πέντε νίκες και έχει στη σύνθεσή της τον κορυφαίο πασέρ του πρωταθλήματος.

Οι δεκατρείς (13) τελικές πάσες που μοίρασε ο 26χρονος γκαρντ απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries δεν έκαναν απλά τη διαφορά στον δρόμο προς το "διπλό", αποτελούν την καλύτερη ατομική επίδοση για διεθνή -οσονούπω- παίκτη. Μόλις πριν από ένα μήνα, είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του (με τις 10 ασίστ που είχε δώσει απέναντι στον ΓΣΛ). Το απόγευμα του Σαββάτου (18/11) έκανε ακόμη σπουδαιότερα πράγματα στη θεσσαλική πόλη, για να "γράψει ιστορία" και να δώσει το καλύτερο πρόγευμα πριν από την πρώτη συνάντηση της Εθνικής Ανδρών για τα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων.

Πέραν αυτού βελτίωσε σημαντικά τον μέσο όρο του από τις 6.6 ασίστ ανά παιχνίδι στη Stoiximan.gr Basket League στις 7.7 ασίστ. Κάπως έτσι, βρίσκεται πρώτος στην σχετική κατηγορία του πρωταθλήματος, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων δημιουργών σε όλη την Ευρώπη. Βλέπετε, σε μόλις δύο περιπτώσεις ο κορυφαίος πασέρ έχει καλύτερο μέσο όρο.

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, είναι δεδομένο πως ο 26χρονος γκαρντ δεν θα παραμείνει απλά στην κορυφή εντός των συνόρων, αλλά θα διεκδικήσει την... πανευρωπαϊκή πρωτιά. Σε πλήρη συνάρτηση βέβαια με την πορεία του Προμηθέα Πατρών, οποίος πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να παραμένει ανταγωνιστικός και να "εκμεταλλεύεται" εξαιρετικά την εκτελεστική ικανότητα των συμπαικτών του.

Αναλυτικά οι καλύτεροι πασέρ ανά διοργάνωση στην Ευρώπη:

Μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης ο Γκίκας

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ