ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Με τη βούλα στον Προμηθέα ο Τζάξεν

Με τη βούλα στον Προμηθέα ο Τζάξεν

Ο Προμηθέας ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπάντεν Τζάξεν, ο οποίος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Τζερέλ Μπλάσινγκεϊμ (VIDEO).

Ο Τζερέλ Μπλάσινγκεϊμ έφυγε και ο Μπάντεν Τζάξεν μόλις έφτασε στην Πάτρα. Ο Προμηθέας ανακοίνωσε την απόκτηση του 26χρονου γκαρντ από τη Βόρεια Καρολίνα που μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο ονομαζόταν Ντέξτερ Στρίκλαντ , πριν αλλάξει το όνομα του όσο αγωνιζόταν στον Καναδά. Ο νέος παίκτης των Πατρινών έχει παίξει στο παρελθόν σε Καναδά και D-League, ενώ μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα της κυπριακής ΕΘΑ, της ομάδας του εκτός της αμερικανικής Ηπείρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

" Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει την απόκτηση του Baden Jaxen και τον καλωσορίζει στην οικογένεια του Συλλόγου.

Ο γεννημένος την 1Οκτωβρίου 1990, στο Νιούαρκ του Νιού Τζέρσεϊ, παίκτης αγωνίζεται στις θέσεις «1» και «2» και αναμένεται να βοηθήσει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού (οργάνωση, επίθεση, άμυνα).

Ο Τζάξεν αγωνίστηκε φέτος στο Κυπριακό πρωτάθλημα με την φανέλα της Ε.Θ.Α. Εγκωμης. Συγκεκριμένα, σε 15 παιχνίδια στη Μεγαλόνησο, ο 26χρονος Αμερικανός πετύχαινε κατά μ.ό. 21,9 πόντους, με 78,3% στις ελεύθερες βολές, 55,2% στα δίποντα και 37,7% τρίποντα, έχοντας, παράλληλα κατά μ.ό. και 4,7 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ. Ο Τζάξεν είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα, στο οποίο έπαιξε για 4 χρόνια (από το 2009 έως το 2013), μετρώντας 7,2 πόντους, 2,7 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα.

Ο πρώτος σταθμός στην επαγγελματική του καριέρα ήταν η Μπουλόν της Γαλλίας το 2013, όμως τον Νοέμβριο του 2014 επέστρεψε στις ΗΠΑ, αγωνιζόμενος στην Αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ (D-League) με τους Αϊνταχο Σταμπέντε. Λίγους μήνες αργότερα, το Μάρτιο του 2015, «μετακόμισε» στους Λος Αντζελες Ντιφέντερς (η θυγατρική ομάδα των Λέικερς, με την οποία είχε μ.ό. 6,5 πόντους, 1,8 ασίστ και 2 ριμπάουντ), ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους πήρε μεταγραφή στον Καναδά και τη Μόνκτον Μίρακλς.

Ο Μπάντεν Τζάξεν θα πάρει στο ρόστερ του Προμηθέα την θέση του Τζέρελ Μπλάσινγκεϊμ".

Δείτε highlights του Τζάξεν από την περσινή σεζόν:

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ