ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Λιόλιος: "Ήρθαμε για να μείνουμε"

Λιόλιος: "Ήρθαμε για να μείνουμε"

Ο πρόεδρος του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Λιόλιος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103.3 και αναφέρθηκε στους στόχους των Αχαιών την επόμενη σεζόν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Προμηθέας Πατρών είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα να αντικαταστήσει τον Φάρο Κερατσινίου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, μετά την απόφαση των δευτεραθλητών της Α2 κατηγορίας να μην αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία. Οι Πατρινοί έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σύσταση της ΚΑΕ, με τον πρόεδρο του συλλόγου, Βαγγέλη Λιόλιο, να μιλά στον Sport24 Radio 103.3 για τα νέα δεδομένα.

" Ήρθαμε για να μείνουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά, την ώρα που στάθηκε στη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, επισημαίνοντας πως τη νέα χρονιά δεν θα είναι λίγα τα παιδιά από τις ακαδημίες που θα πάρουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για την άνοδο του Προμηθέα στη Basket League, μετά την ανακοίνωση του Φάρου Κερατσινίου: " Είναι επίσημη η δήλωση του Φάρου ότι δεν θα αγωνιστεί στην Α1, οπότε περιμένουμε την πρόσκληση από τον ΕΣΑΚΕ την επόμενη εβδομάδα για να δημιουργήσουμε την ΚΑΕ".

Για το αν περίμενε αυτή την εξέλιξη: " Η περσινή χρονιά έδειξε ότι η 3η θέση οδήγησε στην Α1. Αν κάποιος δει ψυχρά τα πράγματα υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην Α2 σε σύγκριση με την Α1. Στην Α2 τα σωματεία είναι ερασιτεχνικά, ενώ στην Α1 είναι ΚΑΕ. Με τις πληροφορίες που είχαμε, μπορώ να πω ότι περιμέναμε την άνοδο στην Α1. Βέβαια ο χρόνος είναι μικρός για να δημιουργήσουμε την ομάδα για την Α1".

Για το ποια είναι τα πλάνα του για τον Προμηθέα: " Μην ξεχνάμε που ήταν η ομάδα πριν τρία χρόνια και να πατάμε στα πόδια μας. Η Πάτρα είναι μια μπασκετική πόλη, ο κόσμος που μας στηρίζει είναι ο ίδιος κόσμος που στηρίζει τον Απόλλωνα και τον Έσπερο. Έχουμε την ευτυχία να είμαστε σε μια μπασκετική πόλη. Πριν από τρία χρόνια είπα στην Γ' Εθνική είπα δεν ήρθαμε για μια βόλτα αλλά για να προχωρήσουμε. Το ίδιο λέω και τώρα, δεν ήρθαμε στην Α1 για βόλτα αλλά για να προχωρήσουμε, θα δούμε".

Για το αν θα είναι προπονητής της ομάδας ο Νίκος Βετούλας: " Η προσέγγιση με τον Νίκο Βετούλα είναι κοντά. Όλο το τεχνικό επιτελείο θα είναι από την Πάτρα γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε. Το βασικό μέλημα της διοίκησης είναι ότι ο κορμός της ομάδας θα είναι ελληνικός. Βεβαίως και θα αποκτήσουμε ξένους, αλλά ο κορμός θα είναι ελληνικός".

Για τα τμήματα υποδομών του συλλόγου: " Τα τμήματα υποδομής είναι δημιουργία. Είναι ωραίο να δημιουργείς παιδιά που θα πρωταγωνιστήσουν. Η ανδρική ομάδα είναι η βιτρίνα, η κορυφή του παγόβουνου. Το παγόβουνο είναι από κάτω, οι ακαδημίες. Μην εκπλαγείτε αν δείτε παιδιά από την εφηβική ομάδα να συμμετέχουν στην Α1, δεν είπα θα πρωταγωνιστήσουν, αλλά θα συμμετέχουν".

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ