ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Στην Ελευσίνα και ο Αθανασούλας

Στην Ελευσίνα και ο Αθανασούλας

Την μεταγραφική του ενίσχυση συνεχίζει ο Πανελευσινιακός, με τον Γιάννη Αθανασούλα να αποτελεί και επισήμως το τελευταίο απόκτημα της ομάδας.

Μετά τους Στέλιο Ιωάννου και Ευθύμη Τσακαλέρη, ο Πανελευσινιακός εντάσσει στο δυναμικό του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και τον Γιάννη Αθανασούλα. Ο 27χρονος φόοργουορντ αγωνιζόταν τις τέσσερις τελευταίες σεζόν με την φανέλα του Πανιωνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

"Ο Γιάννης Αθανασούλας, γεννημένος στις 21 Ιανουαρίου 1987 στην Αθήνα, είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας( στην φωτο με τον Πρόεδρο κ. Φιλίππου) Διαθέτει ύψος 2,02 μέτρα και αγωνίζεται στις θέσεις Small Forward και Power Forward.

Ο Αθανασούλας είναι Καρδιτσιώτης στην καταγωγή, ωστόσο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στο χώρο στα τμήματα υποδομής του Άρη Πετρούπολης.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Α.Ε.Κ. αρχικά στα εφηβικά τμήματα και κατόπιν στην Α1 Εθνική, παραμένοντας στο σύλλογο τη διετία 2005-07. Ακολούθως έλαβε μεταγραφή στον Ηλυσιακό, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη προσπάθειά του να ανέλθει από την Α2 Εθνική στην κορυφαία κατηγορία. Μετά από τρεις αγωνιστικές περιόδους εντάχθηκε στο δυναμικό του Πανιωνίου Σμύρνης.

Έχει συμμετάσχει τρεις φορές σε διεθνείς διοργανώσεις. Το ντεμπούτο του έλαβε χώρα το 2005-06 οπότε και συμμετείχε σε έναν από τους αγώνες της Α.Ε.Κ. στην EuroLeague. Την επόμενη χρονιά είχε 4 συμμετοχές στο EuroCup με την ίδια ομάδα, ενώ την περίοδο 2012-13 αγωνίστηκε στην ίδια διοργάνωση αυτή τη φορά με τους «κυανέρυθρους».

Ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος ο Αθανασούλας διαγωνίστηκε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων το 2003 στη Μαδρίτη, σε διεθνή τουρνουά εφήβων και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών το 2007 στη Νόβα Γκόριτσα.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Πανελευσινιακού και του ευχομαστε υγεία και επιτυχίες με τον σύλλογο μας!"

TAGS ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ