ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Το απωθημένο της Μακάμπι

Το απωθημένο της Μακάμπι

Η ΤΣΣΚΑ διατίθεται να πληρώσει μέρος του συμβολαίου που έχει με τον Τζέρεμι Πάργκο, ώστε... να παίξει στη Μακάμπι! Το ένοχο παρελθόν του Αμερικανού και τα παθήματα των Ισραηλινών που έγιναν μαθήματα.

Ο Τζέρεμι Πάργκο ήταν ο τελευταίος στη λίστα του Έτορε Μεσίνα, με παίκτες που υπέγραφε όχι γιατί απαραίτητα τους ήθελε, αλλά επειδή του είχαν κάνει μεγάλη "ζημιά" -και μαζί εντύπωση. Η εύλογη συνέπεια αυτού ήταν να μην έχει ρόλο και λεπτά συμμετοχής στην περυσινή ΤΣΣΚΑ.

Επειδή ο Ιταλός κόουτς ήταν large, του είχε δώσει διετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2013. Άρα, ανήκει και φέτος στους Ρώσους. Μόνο που ο Δημήτρης Ιτούδης δεν τον υπολογίζει και του είπε από την πρώτη στιγμή να αναζητήσει κάτι άλλο. Αυτό και έγινε, με τη Μακάμπι να τρέχει να προλάβει τον Αμερικανό, ο οποίος είχε κάνει την καλύτερη σεζόν του με τη φανέλα της "ομάδας του λαού", το 2010-2011. Έκτοτε, δοκίμασε την τύχη του στο ΝΒΑ, προκοπή δεν είδε και τον Ιούνιο του 2013 υπέγραψε για 4 εκάτ. δολ. (καθαρά) και δυο χρόνια, με την ΤΣΣΚΑ.

Μόνο που υπάρχει ένα θέμα: ο 28χρονος πόιντ γκαρντ δεν έχει λύσει τη συνεργασία του με την "ομάδα του στρατού". Κάτι που θα μπορούσε και να μην είναι πρόβλημα, αν δεν υπήρχε... ένοχο παρελθόν. Τι εννοούμε;

Η πρώτη στραβή...

Τον Μάιο του 2011, ο Πάργκο είχε υπογράψει διετή επέκταση με τη Μακάμπι, την οποία κάθε άλλο παρά τίμησε. Αυτό που έκανε ήταν να εξαφανιστεί από προσώπου Γης μετά το τέλος της σεζόν και ενώ οι Ισραηλινοί τον θεωρούσαν δεδομένο (δεν είχαν ενδείξεις περί του αντιθέτου), πριν ενημερώσει προς το τέλος του Ιουλίου, δια του εκπροσώπου του, ότι θα πάει στο ΝΒΑ (βλ. Γκρίζιλς).

Η μία πλευρά έλεγε πως υπήρχε σχετική ρήτρα (ΝΒΑ out), η άλλη υποστήριζε ότι δεν γινόταν να εμφανίσει εγγυημένο συμβόλαιο με ομάδα του ΝΒΑ, από τη στιγμή που υπήρχε lockout (και άρα απαγορεύονταν κάθε είδους επαφές και συμφωνίες). Τελικά, ο Πάργκο πήγε στο ΒΑΤ... και μετά στο Μέμφις, με τη Μακάμπι να προσλαμβάνει τον Θοδωρή Παπαλουκά, στον οποίον διέθεσε και το ποσό των 300.000 δολ. που πήρε από τον Αμερικανό -ως αποζημίωση, κατόπιν της δικαστικής απόφασης. Για την ιστορία, οι Ισραηλινοί είχαν πάρει και τον Τζόρνταν Φάρμαρ, ο οποίος όμως, επέστρεψε στην άλλη ακτή του Ατλαντικού, όταν "βγήκε" το λουκέτο από το ΝΒΑ.

Η δεύτερη...

Ας επιστρέψουμε στον Πάργκο και τη δεύτερη φορά που "πρόδωσε" τη Μακάμπι. Ήταν μετά την Πρωταπριλιά του 2013, οπότε έμεινε ελεύθερος από τους 76ers. Οι της "ομάδας του λαού" έτρεξαν να τον ενημερώσουν πως τον θέλουν και πάλι κοντά τους, ότι είναι διατεθειμένοι να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Εκείνος δήλωσε ευγνώμων και τους είπε πως ναι, θέλει να επιστρέψει στο Τελ Αβίβ. Αυτό που δεν έκανε ήταν να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο. Το έκανε τον Ιούλιο, αλλά το έγγραφο είχε άλλη σφραγίδα: αυτήν της ΤΣΣΚΑ.

...και η υπάρχουσα κατάσταση

Μετά την ειδοποίηση του Ιτούδη (ότι δεν τον υπολογίζει) ο ατζέντης του Πάργκο άρχισε να αναζητά τον επόμενο προορισμό του πελάτη του. Και ναι, η Μακάμπι ήταν και πάλι... εκεί να ενημερώσει για το ενδιαφέρον της. Άρχισε τις συζητήσεις και διαπίστωσε (σύμφωνα με πληροφορίες) πως η ΤΣΣΚΑ διατίθεται ακόμα και να πληρώσει μέρος του συμβολαίου που έχει με τον Αμερικανό, για να προχωρήσουν στη λύση του. Δηλαδή, να δώσει τα 800.000 δολ. από τα 2.000.000 δολ. που έχει υπογράψει, με τη Μακάμπι να προσφέρει 850.000 δολ. για τον πρώτο χρόνο συνεργασίας και 900.000 δολ. για το δεύτερο. Τι ξεκαθάρισαν όμως, οι Ισραηλινοί; Ότι αν δεν μείνει ελεύθερος από τους Ρώσους, δεν πρόκειται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους, γιατί... αρκετά τους έχει κάνει ήδη. Διευκρίνισαν ότι δεν θα τον περιμένουν για πάντα. Αν δεν σημειωθεί πρόοδος αυτήν την εβδομάδα, θα αναζητήσουν άλλες λύσεις.

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ